16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferi condamnaţi pentru mituirea unor poliţişti

Şoferi condamnaţi pentru mituirea unor poliţişti

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la doi ani de închisoare cu suspendare un bărbat din Poiana Mare. Doljeanul a fost acuzat că a oferit 900 de lei poliţiştilor de la Rutieră. Asta ca să scape de un dosar penal. În octombrie, un şofer de 47 de ani a primit aceeaşi pedeapsă. Bărbatul a încercat să mituiască cu 200 de lei poliţiştii din Filiaşi, care l-au depistat conducând fără RCA.

Prins băut la volan, un doljean de 38 de ani a încercat să scape de dosarul penal cu 900 de lei. Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 17 februarie. Poliţiştii de la rutieră au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Poiana Mare. Bărbatul se urcase băut la volan, aşa că oamenii legii l-au dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

„Un echipaj de Poliţie Rutieră a oprit în trafic un autoturism condus de C.S.L., de 38 ani, din judeţul Dolj. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În timpul deplasării spre Spitalul de Urgenţă Craiova pentru recoltarea probelor biologice şi ulterior la sediul poliţiei, pentru întocmirea actelor de constatare a infracţiunii, C.S.L. le-a oferit celor doi lucrători de poliţie diverse sume de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal. Aceştia au refuzat categoric oferta, au sesizat aspectele şefului ierarhic care, la rândul său, a anunţat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj“, au explicat oamenii legii.

În aceeaşi dimineaţă, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce le oferea poliţiştilor suma de 900 de lei.

Şoferi condamnaţi pentru mituirea unor poliţişti

Bărbatul a fost trimis în judecată la începutul lunii martie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în iunie.
Inculpatul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În plus, instanţa a dispus să presteze muncă în folosul comunităţii. „Inculpatul va presta pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Primăria Comunei Valea Stanciului, sau la o altă instituţie din comunitate“, se arată în hotărârea instanţei.

A urmat apelul, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a respins apelul inculpatului, aşa că acesta rămâne cu pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Alt şofer, aceeaşi pedeapsă

În ianuarie, un argeşean de 47 de ani a încercat să mituiască poliţiştii din Filiaşi. Aceştia din urmă constataseră că a depăşit viteza legală, dar şi că nu avea RCA.
„La data de 4 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Poiana Lacului, judeţul Argeş, care depăşise regimul legal de viteză. Întrucât conducătorul auto nu deţinea poliţă RCA valabilă, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, iar ca măsură complementară au reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare. După ce i-a fost adus la cunoştinţă conţinutul procesului-verbal, conducătorul auto a oferit suma de 200 de lei poliţiştilor pentru ca aceştia să nu mai ia măsurile legale“, au explicat poliţiştii doljeni.

Bărbatul a fost trimis în judecată în ianuarie, iar în aprilie a şi fost condamnat. A primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare pentru dare de mită.
De asemenea, instanţa a dispus ca inculpatul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Poiana Lacului. Inculpatul a formulat apel, iar în octombrie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acţiunea.

SursaDGA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS