17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPreședintele Asociației „Valea , Dacilor” s-a spânzurat de Ziua Naţională cu tricolorul

Președintele Asociației „Valea , Dacilor” s-a spânzurat de Ziua Naţională cu tricolorul

Rareș Demian, președintele Asociației Culturale „Valea Dacilor”, din Orăștioara de Sus, Hunedoara, a fost găsit spânzurat duminică dimineață.

Potrivit unor surse din anchetă, acesta s-ar fi spânzurat cu un tricolor de o balustradă. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„Se fac cercetări cu privire la circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violență, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale. Cauzele morții vor fi stabilite în urma necropsiei cadavrului”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pasionat de trecutul înaintașilor noștri, Rareș Demian, în calitate de președinte al Asociației „Valea Dacilor”, s-a implicat în organizarea de evenimente cu tematică istorică. Festivalul de reconstituire istorică „Frăția Lupilor”, care a ajuns în acest an la a III-a ediție, a fost una dintre manifestările care l-au avut ca organizator, potrivit Ziar de Hunedoara. Pentru cei care l-au cunoscut, Rareș părea că își dedică tot timpul și toată energia pentru păstrarea valorilor strămoșești. Împreună cu ansamblul de dansuri tradiționale, hunedoreanul a fost la Roma, unde a jucat Călușul la „Natale di Roma”, sărbătoare europeană dedicată fondării fostei Capitale a Imperiului Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS