11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment21 de oameni au murit și peste 600 au fost răniți în cutremurul din Albania

21 de oameni au murit și peste 600 au fost răniți în cutremurul din Albania

-

Cel puțin 21 de persoane au murit și 600 au fost rănite în urma cutremurului produs marți dimineața în vestul Albaniei, considerat cel mai puternic seism din ultimele decenii, potrivit hotnews. Numărul victimelor este așteptat să crească în condițiile în care încă sunt oameni prinși sub dărâmături, în timp ce operațiunile de salvare continuă.

Echipe de intervenție au venit din mai multe state europene, inclusiv România, Italia, Grecia, Franța, Turcia și Croația pentru a ajuta la salvarea eventualilor supraviețuitori.
Seismul a fost urmat de nu mai puțin de 250 de replici, iar ziua de 27 noiembrie a fost declarată zi de doliu național.

Mulți albanezi și-au pierdut casele și și-au petrecut nopatea în cele 300 de corturi amenajate de autorități pe terenuri de sport, stadioane și săli de sport.

Potrivit ministrului apărării, întreaga țară este mobilizată și implicată în operațiunile de salvare, inclusiv 2.000 de soldați și 1.900 de polițiști, scrie euronews. ”Este imposibil la acest moement (…) să spunem care este dimensiunea reală a pagubelor„, a declarat ministrul apărării Olta Xhaçka.

Reamintim că un cutremur cu magnitudinea 6,4, produs la o adâncime de doar 10 kilometri, a lovit Albania în primele ore ale zilei de marți. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar marți dimineață forțele de intervenție cautau supraviețuitori în ruine. Primele informații neoficiale arată că cel puțin nouă persoane au murit, iar câteva sute sunt rănite sau prinse sub dărămături.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS