6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPortarul „Gogoaşă“ scapă de al doilea dosar penal

Portarul „Gogoaşă“ scapă de al doilea dosar penal

Curtea de Apel Craiova a dispus încetarea procesului penal faţă de craioveanul Andrei Romis Preda, poreclit „Gogoașă“, fost portar al FCU Craiova. În acest dosar, Preda a fost acuzat că a bătut măr un suporter al Universităţii Craiova. În iunie, Judecătoria Craiova îl condamnase pe inculpat la opt luni de închisoare cu executare. Anul trecut, instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpat în alt dosar penal. În ambele dosare, „Gogoaşă“ s-a împăcat cu părţile vătămate, care şi-au retras plângerile.

În iunie 2018, procurorii craioveni dispuneau trimiterea în judecată a lui Andrei Romis Preda, poreclit „Gogoașă“. Anchetatorii au reţinut că inculpatul a bătut un craiovean, care „trădase“ FC Universitatea Craiova pentru Universitatea Craiova, echipă înfiinţată în 2013.
Incidentul a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2017, în centrul Băniei.

„Între inculpat şi partea vătămată a avut loc o discuție contradictorie generată de faptul că, în trecut, ambii au fost fanii echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, însă, în prezent, persoana vătămată susține o altă echipă de fotbal. Inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate cu pumnul o lovitură în zona feței, în urma căreia persoana vătămată a căzut la pământ. Ulterior, în timp ce era căzută, inculpatul a continuat să o lovească cu piciorul“, au reţinut anchetatorii.

Conflictul a fost întrerupt de mai mulţi martori. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a anunţat poliţia, după care tânărul bătut a fost transportat la spital.

Condamnat cu executare la Judecătoria Craiova

Judecătoria Craiova s-a pronunţat în acest dosar în iunie, anul acesta. Inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare.
Pe lângă pedeapsa de opt luni de închisoare, Preda a fost obligat să achite despăgubiri părţii vătămate. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ghionea Răzvan Oliver şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 60.000 de lei, din care 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale si 50.000 lei cu titlu de despăgubiri morale“, se arată în hotărârea instanţei.
De asemenea, Spitalul de Urgenţă Craiova urma să primească suma de 2.893 de lei drept despăgubiri materiale.

Portarul „Gogoaşă“ scapă de al doilea dosar penal

A urmat apelul, iar vineri, pe 15 noiembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a constatat că partea vătămată şi-a restras pângerea şi a dispus încetarea procesului penal.

„Dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Preda Aurel Romis Andrei, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (…), prin retragerea plângerii prealabile“, au hotărât judecătorii craioveni.

Alt dosar, acelaşi deznodământ

În ianuarie 2017, acelaşi Preda a fost trimis în judecată într-un alt dosar de lovire. În acest prim dosar, inculpatul a fost acuzat că a bătut două persoane, frate și soră, cu o bâtă de baseball. Motivul ar fi fost acela că bărbatul bătut a claxonat după ce îi fusese blocată mașina în parcarea unui bloc de locuințe.
În iulie 2018, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe inculpat la un an și două luni de închisoare cu executare. În plus, judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să le achite părților civile suma totală de 12.000 de lei drept daune morale.
A urmat apelul, iar în decembrie 2018, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o sentinţă definitivă. Instanţa a constatat că părţile vătămate din dosar şi-au retras plângerile şi a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS