25.5 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Dr. Riza a pierdut procesul cu Spitalul de Urgenţă

Dr. Riza a pierdut procesul cu Spitalul de Urgenţă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, miercuri, să respingă acţiunea formulată de dr. Mugur Riza împotriva Spitalului de Urgenţă Craiova. Dr. Riza a contestat decizia de concediere din iunie a Spitalului de Urgenţă Craiova. Medicul a fost concediat şi în octombrie 2018. A câştigat procesul cu unitatea medicală, iar pe 1 martie a fost reangajat.

Gazeta de Sud a prezentat, în ultimii ani, mai multe incidente în care a fost implicat dr. Mugur Liviu Riza. De altfel, acesta a şi fost amendat în mai multe rânduri de poliţişti pentru provocare de scandal.

În final, la începutul lunii octombrie 2018, conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a hotărât să-l concedieze pe dr. Mugur Riza. Pe 8 octombrie 2018, unitatea medicală a emis deciziile de concediere nr. 1832 şi 1833.
Cele două decizii de concediere au fost contestate de dr. Riza la Tribunalul Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 27 februarie. Judecătorii doljeni i-au admis acţiunea şi au dispus angajarea dr. Riza pe acelaşi post, plus plata salariilor până la reangajare.
Pe scurt, instanţa a reţinut că unitatea medicală nu a reuşit să dovedească faptul că a trimis medicului Riza, prin curier rapid, o convocare la cercetarea disciplinară, dar şi că a notat eronat blocul nr. B5 în loc de… b5.

A doua concediere, după trei luni de la reangajare

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel, iar pe 29 mai, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul formulat de unitatea medicală. Pe 1 martie, doctorul Riza a fost reangajat la unitatea medicală. Nu a reuşit să rămână pe post decât trei luni, pentru că, la începutul lunii iunie, a fost concediat din nou.

Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a spitalului, în urma nenumăratelor sesizări ale colectivului Clinicii de Urologie cu privire la comportamentul „agresiv“ al acestuia. Trebuie spus că, la sfârşitul lunii mai, polițiștii craioveni l-au amendat pe dr. Riza cu 1.000 de lei pentru proferare de injurii. În plus, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru lovire. Asta după ce un alt medic a depus o plângere în acest sens.

A pierdut al doilea proces

După a doua decizie de concediere, dr. Riza a explicat pentru GdS că va contesta decizia spitalului.
„Am citit cele 11 pagini aberante, care nu sunt altceva decât aceleaşi defăimări şi acuze. Vezi Doamne, eu muşcat, zgâriat, scuipat, bătut, omorât la ei, prostii, în diferite zile, începând cu 1 martie, când am fost, prin decizia tribunalului, reîncadrat fiindcă s-a dovedit că au vicii de procedură şi, la fel, nici pe fond nu aveau dreptate (…). Justiţia le va da în cap până îşi bagă minţile în cap, dacă le-or băga. Mă duc în vacanţă iar pe banii lor pe urmă, nici o problemă. De alaltăieri a început vara. Ce să fac, să muncesc pe căldură, pe bani puţini? Mai bine mă distrez la Dunăre sau la mare, pe bani mai mulţi“, declara în iunie dr. Riza.

Dr. Riza a pierdut procesul cu Spitalul de Urgenţă

La începutul lunii iulie, medicul Riza a chemat din nou în judecată unitatea medicală. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Instanţa s-a pronunţat miercuri, pe 13 noiembrie.
Judecătorii au respins acţiunea formulată de dr. Riza. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

România: Sute de școli fac ore doar online

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția...

27 de sarcofage bine conservate, descoperite în Egipt

Autorităţile egiptene au anunţat duminică descoperirea a 14 sarcofage vechi de aproximativ 2.500 de ani, la baza unei structuri din necropola Saqqara,...

Gorj: Încă trei decese din cauza coronavirusului

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 3 decese din cauza coronavirusului. Situația epidemiologică, la nivelul...
00:00:16

Impact violent între două autovehicule, la Beharca

Doi şoferi au fost răniţi în urma unui accident produs astăzi, pe DN 6, în localitatea Beharca. Poliţiştii doljeni au stabilit că accidentul a fost produs de un şofer de 25 de ani, care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară.

Se închide circulația pe mai multe străzi în Craiova

Primăria Municipiului Craiova a anunţat că, începând cu data de 27 septembrie, ora 18.00, până pe data de 28 septembrie ora 8.00,...

6.348 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.231.402 teste. Dintre acestea 6.348...