6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentManifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

În amintirea lui, jandarmii gorjeni au organizat, la reşedinţa unităţii, o slujbă religioasă oficiată de preotul jandarm Iustinian Cotojman la care a participat personalul din comandamentul unității. A fost păstrat un moment de reculegere şi au fost depuse coroane de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea unității, cât și la monumentul din centrul oraşului. Sala de Tradiții a unităţii are o Galerie a Eroilor în care este expus un fotodocumentar în care sunt exemplificate detalii ale tragediei întâmplate în urmă cu 19 ani. Unitatea a păstrat legătura cu familia eroului, monumentul, placa comemorativă, fotodocumentarul şi alte amintiri fiind văzute de fratele eroului jandarm împreună cu familia sa și alte rude, iar unul dintre copiii fratelui său poartă numele eroului jandarm.

Remember

În ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, George Marchiş Răzvan, militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist-jandarm, a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng. La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri, iar jandarmul George Răzvan Marchiş, s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, primind mai multe lovituri puternice la cap. El a fost preluat și internat la Spitalul Municipal Târgu Jiu, apoi transferat la Spitalul Craiova pentru mai multe investigaţii.

Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat. Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş, prin Ordin al Ministrului de Interne din 13.11.2000, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit, prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, titlul de Cetățean de Onoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS