13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentComisar-şef pensionat, acuzat că a furat din banii poliţiştilor

Comisar-şef pensionat, acuzat că a furat din banii poliţiştilor

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului şef al Serviciului Financiar din cadrul IPJ Dolj. Fostul poliţist, care s-a pensionat în 2014, este acuzat că şi-a acordat sporuri de aproape 30.000 de lei. Alţi 150.000 de lei ar fi ajuns în buzunarele inculpatului după ce au trecut prin conturile unei asociaţii a poliţiştilor. Gazeta de Sud a scris încă din 2014 depre problemele de la Serviciul Financiar al IPJ Dolj. La acea vreme, poliţistul a întocmit un raport în care explica că a descoperit diferenţe între veniturile încasate chiar de el.

Gazeta de Sud a prezentat încă din 2014 problemele de la Serviciul Financiar al IPJ Dolj. De atunci au trecut cinci ani, iar, între timp, şeful Serviciului Financiar s-a pensionat. Abia marţi, 12 noiembrie, procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată a fostului şef al Serviciului Financiar. Este vorba de comisarul-şef Leontin Peca, care este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni.
Acestea sunt abuzul în serviciu, falsul informatic, falsul material în înscrisuri oficiale, uzul de fals şi distrugerea de înscrisuri.

Procurorii anticorupţie susţin că Leontin Peca a comis mai multe nereguli când a fost şeful Serviciului Financiar.

„În perioada februarie 2012 – februarie 2014, inculpatul Peca Leontin, în calitate de șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul IPJ Dolj, și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, și-ar fi însușit fără drept sume de bani (spor pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale) la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 lei“, au precizat anchetatorii.

Comisar-şef pensionat, acuzat că a furat din banii poliţiştilor

Procurorii DNA mai spun că inculpatul şi-a însuşit o sumă mult mai mare de bani, după transferul în contul unei asociaţii a poliţiştilor.
„În perioada 2010-2013, cu încălcarea prevederilor legale, același inculpat a dispus efectuarea unor tranzacții bancare nejustificate din fondurile financiare ale IPJ Dolj în contul bancar al unei asociații a polițiștilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reținute cu titlu de cotizație din salariile membrilor, ulterior însușindu-și suma de 150.618 lei“, mai susţin anchetatorii.

IPJ Dolj s-a constituit parte civilă în acest dosar cu sumele de bani care ar fi fost însuşite ilegal de fostul poliţist.
Pentru recuperarea pagubei, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile imobile deținute de inculpat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 8 noiembrie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Probleme la Serviciul Financiar al IPJ Dolj

În primăvara anului 2014, GdS scria despre faptul că şeful Serviciului Financiar al IPJ Dolj, comisarul-şef Leontin Peca, ar fi băgat în propriile buzunare diverse sume de bani.
„Şeful Serviciului financiar-contabil al IPJ Dolj, comisar-şef Peca Leontin, şi-a însuşit ilegal sume importante de bani. Lunar, acesta şi-a umflat salariul nejustificat, pe o perioadă îndelungată de timp, anume ani de zile. Comisarul-şef Peca Leontin este tolerat şi acoperit de superiori, care, în acest moment, încearcă muşamalizarea faptelor penale de la IPJ Dolj“, a precizat atunci cititorul GdS.

Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat că, într-adevăr, au existat diferenţe între veniturile încasate lunar de către comisarul-şef Leontin Peca. Diferenţele au fost observate însă chiar de comisarul-şef Leontin Peca, care şi-a informat superiorii.
Reprezentaţii IPJ Dolj au mai precizat pentru GdS că Leontin Peca s-a pensionat încă din anul 2014. Adică după ce au ieşit la iveală problemele de la Serviciul Financiar.

SursaDNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS