5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomii din Obreja, amendați săptămânal pentru că fac petreceri zgomotoase

Romii din Obreja, amendați săptămânal pentru că fac petreceri zgomotoase

-

Romii din cartierul târgujian Obreja sunt amendați aproape săptămânal pentru că organizează petreceri zgămotoase.

În Obreja locuiesc numai familii de romi, iar aceasta este o perioadă de petreceri pentru etnie. La unele evenimente s-a ajuns cu dansul până în stradă. Nici măcar asta nu ar fi o problemă pentru locatarii cartierelor din zonă, ci muzica dată foarte tare. În serile cu petreceri ale romilor din Obreja se înregistrează zeci de apeluri la 112.

În cele din urmă, după ce totul se transformă într-un scandal, poliția se sesizează și se deplasează la fața locului și aplică o amendă organizatorului. Aceasta este de maximum 1.500 de lei. Ultima amendă a fost aplicată marți seară, de către Poliția Târgu Jiu, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Poliția nu are soluții

Polițiștii ridică și ei din umeri și spun că nu pot face prea multe, dacă nu se majorează cuantumul amenzii pentru astfel de contravenții. Interesant este că zgomotul de la petrecerile din Obreja se aude pe străzile Comuna din Paris, Ecaterina Teodoriu, bulevardul Constantin Brâncuși, până în apropierea sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, larma putând fi auzită ușor de către ofițerii de serviciu.

În oraș se vorbește și despre faptul că există o rivalitate între cartierele de romi Obreja și Meteor. În Obreja sunt romi mai săraci, iar în Meteor mai avuți. Cei din Obreja vor să arate că au ajuns și ei la un nivel de trai și astfel organizează petreceri cu muzică dată la maximum, să se audă de peste râul Jiu, din cartierul rival. Săptămâna trecută, una dintre petrecerile din Obreja a blocat chiar strada. Rămâne de văzut ce soluții va propune Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj pentru a readuce ordinea și liniștea în zona respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS