8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferi băuţi şi fără permis, urmăriţi de poliţişti

Şoferi băuţi şi fără permis, urmăriţi de poliţişti

Poliţiştii doljeni au fost nevoiţi să urmăreacă doi şoferi care au refuzat să tragă pe dreapta. După ce şoferii fugari au fost prinşi, oamenii legii au stabilit că s-au urcat băuţi la volan. De asemenea, unul nu avea permis de conducere, iar celălalt îl avea suspendat.

Primul incident avut loc duminică, în comuna doljeană Cerăt. Un şofer a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi a fost urmărit de aceştia aproape 20 de kilometri, până în comuna Drănic.
„Poliţişti din cadrul secţiei Bârca au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa pe DJ 561, în Cerăt. Conducătorul auto a ignorat acest semnal, continuându-şi deplasarea. Un echipaj de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului, reușindu-se oprirea acestuia în comuna Drănic“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

După ce au pus mâna pe şoferul fugar – un tânăr de 25 de ani, din Argetoaia – poliţiştii au stabilit de ce acesta nu a vrut să oprească. Tânărul nu avea permis de conducere. În plus, acesta se urcase băut la volan. În urma testării, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmărit şi cu maşina, şi pe jos

Al doilea astfel de incident a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în Craiova. Poliţiştii de la Secţia 5 au încercat să tragă pe dreapta un autoturism, pe bulevardul Tineretului, însă şoferul a accelerat.

„Întrucât conducătorul auto nu a oprit, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, maşina fiind abandonată după aproximativ un kilometru. Urmărirea a continuat pe jos, iar cel în cauză, un tânăr de 21 de ani, din Craiova, a fost imobilizat şi condus la sediul secţiei. Poliţiştii au stabilit faptul că acesta avea permisul suspendat, ca urmare a comiterii altor abateri la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, tânărul se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au mai explicat oamenii legii.

Aceştia din urmă mai spun că, în ambele cazuri, au fost întocmite dosare penale. Tânărul de 25 de ani este cercetat pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.
Craioveanul de 21 de ani are dosar penal pentru conducere a unui vehicul cu permisul suspendat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS