21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDroguri ascunse în sticle de chili.Valoarea lor, 200 de milioane de dolari

Droguri ascunse în sticle de chili.Valoarea lor, 200 de milioane de dolari

Patru bărbați au încercat să introducă în Australia 400 de kilograme de metamfetamină, ascunse în 768 de sticle de chili, informează CNN.

Cutiile trimise din Statele Unite în Australia au fost declarate la vama din Sydney ca având sticle de sos iute Sriracha,o marcă celebră în toată lumea. Un test efectuat de polițiștii de frontieră asupra unei sticle a dezvăluit că recipientele conțineau o mare cantitate de metamfetamină. Aceasta a fost evaluată la peste 300 de milioane de dolari australieni (208 milioane de dolari americani).

Continuă cercetările pentru identificarea tuturor celor implicați

Primele arestări în acest caz au fost efectuate la începutul lunii octombrie. Au fost reținuți trei bărbați de 30 de ani. Joi dimineață, poliția a arestat și cel de-al patrulea suspect, un bărbat de 45 de ani. Autoritățile spun că aceștia erau membrii cheie ai rețelei. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor celor implicați.

Drogurile aveau ca destinație un laborator din zona orașului Sydney


„A fost o investigație complexă și stim că drogurile aveau ca destinație un laborator din zona orașului Sydney, unde urma să aibă loc procesul de extracție“, a declarat comandantul de poliție Stuart Smith.
Nu este prima dată când traficanții încearcă să introducă droguri în Australia în moduri inedite. Polițiștii au mai descoperit în trecut stupefiante ascunse în globuri de brad sau în boxe audio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS