8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE/ Inspector de la ITM Dolj, prins cu mită

UPDATE/ Inspector de la ITM Dolj, prins cu mită

Potrivit unor surse judiciare, inspectorul de muncă pus sub acuzare ar fi Sorin Marin Gheorghe, de 45 de ani, din Craiova. Procurorii doljeni au precizat pentru Gazeta de Sud că suspectul a fost reţinut marţi seara. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Craioveanul de 45 de ani este angajat al ITM Dolj din anul 1996.

Un inspector de muncă din cadrul ITM Dolj este cercetat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Potrivit ofiţerilor anticorupţie, inspectorul a cerut o şpagă de 1.500 de lei. În schimbul banilor, suspectul urma să treacă cu vederea o serie de abateri de la legislaţia muncii. Suspectul a fost prins în flagrant marţi, în timp ce primea suma de 500 de lei de la denunţător.

„S-a reţinut faptul că la data de 21.10.2019, denunțătorul, administrator a două societăţi comerciale, a apelat CallCenter Anticorupţie 0800806806. A sesizat faptul că inspectorul de muncă i-a pretins suma de 1.500 lei pentru a nu constata posibile abateri la legislaţia muncii, cu ocazia efectuării unui control. Denunțătorul a precizat că a dat suma de 1.000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite şi diferenţa de 500 lei, până la concurenţa sumei de 1.500 lei pretinsă anterior”, au precizat reprezentanţii Serviciului Anticorupţie Dolj.

Prins în flagrant chiar în sediul ITM Dolj

Anchetatorii mai spun că, în baza denunţului formulat de administrator, a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant.

„Întrucât din cauze obiective, întâlnirea dintre denunţător şi făptuitor nu a putut avea loc în seara zilei de 21.10.2019, în data de 22.10.2019, inspectorul de muncă l-a chemat pe martorul denunţător la sediul ITM Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracţiunii. Cu ocazia efectuării percheziţiei, în autoturismului inspectorului de muncă a fost găsită şi suma de 1000 lei pe care martorul denunţător i-a remis-o acestuia în seara zilei de 21.10.2019”, au mai precizat anchetatorii.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia de mâine a GdS.

SursaDGA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS