30.6 C
Craiova
vineri, 3 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Primarul din Drăgăneşti-Olt, judecat la Craiova

Primarul din Drăgăneşti-Olt, judecat la Craiova

Curtea de Apel Craiova a început, săptămâna trecută, judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii au susţinut că edilul și-a reparat mașina din banii primăriei, prejudiciul fiind de aproape 13.000 de lei. La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Caracal l-a condamnat pe inculpat la doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii din Olt în cursul anului 2016. Anchetatorii au stabilit că primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a reparat autoturismul unei firme cu banii primăriei. Maşina cu pricina, care era folosită de edil, aparţinea firmei la care soţia primarului era acţionar.

„A aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o. Consecinţa a fost efectuarea plăţii sumei de 12.590 lei din bugetul local al oraşului, reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.
De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Prejudiciul adus primăriei Drăgăneşti-Olt a fost chiar suma de 12. 590 de lei, considerată folos necuvenit pentru primar.

Condamnaţi cu suspendare la Caracal

Primarul a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani, în octombrie 2016. În acelaşi dosar a mai fost inculpat angajatul unui service din Craiova, dar şi un bărbat care a dus maşina la service.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Caracal, instanţă care s-a pronunţat pe 31 mai, anul acesta.

Primarul Pantelie Rotaru a fost condamnat la doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunile comise. În plus, inculpatul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la… Primăria Drăgăneşti-Olt. Ceilalţi doi inculpaţi au fost condamnaţi la patru luni, respectiv doi ani şi două luni de închisoare, tot cu suspendare.
Instanţa a constatat că Primăria Drăgăşani-Olt nu s-a constituit parte civilă în acest dosar penal.

Primarul din Drăgăneşti-Olt, judecat la Craiova

Hotărârea Judecătoriei Caracal a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de inculpaţi şi procurori. Primul termen a fost stabilit de instanţă pentru data de 17 octombrie. La acest prim termen de judecată, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 26 noiembrie. Până atunci, unul dintre inculpaţi trebuie să-şi angajeze avocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

ȘTIRI GdS

Elevii aflați în practică la Jandarmeria Mehedinți au terminat...

13 elevi de la Școala Militară de Subofițeri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani au efectuat primul modul al stagiului de practică pe segmentul...

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

A murit consilierul județean Alexandru Brezniceanu

Caniculă şi instabilitate până luni

Administraţia Naţiională de Meteorologie a anunţat că până sâmbătă dimineaţă la ora 6.00 este cod galben de instabilitate atmosferică în regiunile intracarpatice,...

Românii trebuie să stea în izolare când merg în...

Românii trebuie să stea în izolare când merg în Marea Britanie, care a publicat lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai...

A decedat secretara Colegului Tehnic Motru

Secretara Colegiului Tehnic Motru a decedat. Femeia avea 55 de ani și nu s-a mai prezentat la unitatea de învățământ. Colegii acesteia...
00:00:53

Myanmar: 162 de morți după prăbușirea unei mine de...

Echipele de salvare au reluat vineri, pe o ploaie torenţială, operaţiunile de căutare şi recuperare a trupurilor neînsufleţite după accidentul survenit la...