15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat preventiv pentru trafic de persoane

Arestat preventiv pentru trafic de persoane

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, luni, să respingă acţiunea unui craiovean de 23 de ani, acuzat de trafic de minori și trafic de persoane. În urma hotărârii instanţei, craioveanul va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Inculpatul din acest dosar instrumentat de procurorii DIICOT este acuzat că a obligat o minoră să practice cerşetoria în Craiova şi Roma, Italia. Dacă nu obţinea destui bani din cerşit, fata era pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare. O altă tânără a fost obligată de inculpat să se prostitueze în Anglia. Aceeaşi tânără a fost obligată să practice prostituţia şi în Craiova, deşi victima era însărcinată în luna a şaptea.

„În cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, o minoră de 15 ani. Ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova. Inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima minoră era agresată fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani”, au precizat procurorii DIICOT.

În final, în vara anului 2017, fata a reuşit să scape. Anul acesta, în septembrie, inculpatul s-a întâlnit întâmplător cu victima sa, ocazie cu care a bătut-o cu pumnii şi picioarele.

Arestat preventiv pentru trafic de persoane

Suspectul a fost arestat preventiv pe 1 octombrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Hotărâre instanţei a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 7 octombrie.

Judecătorii craioveni au respins contestaţia inculpatului, aşa că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv. „Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul la 80 de lei cheltuieli judiciare către stat“, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă.

Craioveanul de 23 de ani este acuzat de comiterea a trei infracţiuni. Acestea sunt trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS