12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMama Luizei s-a prezentat la Institutul de Criminalistică pentru a-i fi recoltate probe ADN

Mama Luizei s-a prezentat la Institutul de Criminalistică pentru a-i fi recoltate probe ADN

Mama Luizei, Monica Melencu, s-a prezentat azi la Institutul Național de Criminalistică din București pentru a-i fi recoltate probe ADN. Aceasta până acum a refuzat prelevarea probelor ADN şi a fost amendată cu 5.000 de lei.


„Specialiștii Institutului Național de Criminalistică prelevează probe biologice sau ADN de la persoane folosind mijloace neinvazive, respectiv periajul mucoasei bucale, toate acestea respectând prevederile Legii 76 din 2008 precum și ale Hotărârii de Guvern 25 din 2011. Această activitate se realizează în baza unei ordonanțe de recoltare, după completarea unei fișe cu datele personale ale persoanei de la care se prelevează precum și cu consimțământul acesteia. Specialiștii Institutului Național de Criminalistică folosesc truse de recoltare standardizate, recunoscute internațional”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Române.

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fișa completată și raportul, se sigilează și se transmite instituției solicitante, respectiv DIICOT.

Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN, femeia declarând că a fost convinsă de avocat să meargă la București și să se supună recoltării de probe, însă a pus condiția ca apărătorul său să asiste la procedură.

Femeia a fost amendată de DIICOT cu 5.000 lei pentru că nu s-a prezentat, joi, la sediul Direcției, deși a fost citată pentru a i se preleva probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS