10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment20 de persoane au pierit în urma unui puternic cutremur indonezian

20 de persoane au pierit în urma unui puternic cutremur indonezian

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise joi, într-un puternic cutremur care a zguduit insulele Maluku din Indonezia. Seismul a declanșat alunecări de teren care au îngropat mai multe victime, scrie AFP

Locuitorii îngroziți au alergat pe străzi în timp ce clădirile s-au prăbușit în jurul lor când cutremurul cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în această dimineață.

Cel puțin 100 de persoane au fost rănite și peste 2.000 evacuate, a declarat purtătorul de cuvânt național pentru atenuarea dezastrelor, Agus Wibowo, care a declarat ultimul număr de decese în declarație.

20 de morți și peste 100 au fost răniți

Anterior, oficialii agenției locale de dezastre au spus că unele victime au fost ucise prin căderea resturilor, în timp ce o persoană a fost înmormântată într-o alunecare de teren.

O altă victimă a murit în urma unui atac de cord în timp ce tremura a lovit, în timp ce o femeie a murit după ce a căzut de pe motocicletă în timp ce a fugit pe un teren mai înalt, au spus oficialii. Bilanțul arată 24 de morți, 100 răniți și 2000 de persoane evacuate din locuințe.

Locuitorii din Ambon, un oraș de aproximativ 400.000 de oameni, au fost văzuți ajutând rezidenții răniți în haine pătate de sânge, în timp ce imaginile arătau case dărâmate cu pereți prăbușiți și moloz împrăștiat pe pământ.

Unii pacienți au fugit dintr-un spital local în momentul în care cutremurul a lovit, determinând oficialii să înființeze adăposturi improvizate în afara clădirii, a spus un oficial.

Impactul a fost resimțit în orașul Ambon și în zonele înconjurătoare”, a declarat Rahmat Triyono, șeful diviziei de cutremure și tsunami din cadrul Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică din Indonezia (BMKG).

Sondajul Geologic al SUA a declarat că seismul s-a produs la aproximativ 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la o adâncime de 29 de kilometri.

Cutremure devastatoare au avut loc și în anii trecuți

Anul trecut, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 și un tsunami ulterior în Palu pe insula Sulawesi a lăsat peste 4.300 de oameni morți sau dispăruți.

Aproape 60.000 de oameni trăiesc încă în spații de cazare improvizate la aproape un an de la dubla catastrofă, a spus săptămâna aceasta Crucea Roșie.

În 2004, un cutremur devastator cu magnitudinea de 9,1 a izbucnit în largul coastei Sumatra și a declanșat un tsunami care a ucis 220.000 în toată regiunea, inclusiv aproximativ 170.000 în Indonezia.

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS