16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDragnea, scos din Penitenciarul Rahova si dus la Tribunalul Bucureşti

Dragnea, scos din Penitenciarul Rahova si dus la Tribunalul Bucureşti

Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, a fost scos, astăzi din Penitenciarul Rahova şi urmează să fie audiat la Tribunalul Bucureşti ca martor în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, scrie MEDIAFAX.

Tot în acest dosar, alături de Dragnea ca martor a fost citat şi fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul Bucureşti. Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a declarat şedinţa închisă, astfel că jurnaliştii nu au acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, Valeriu Ştefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Fostul preşedinte PSD a fost închis la Penitenciarul Rahova pe 27 mai, după condamnarea la 3 ani şi 6 luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS