23.3 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveanul care a lovit o prostituată cu maşina rămâne în arest

Craioveanul care a lovit o prostituată cu maşina rămâne în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au prelungit mandatul de arestare preventivă emis încă din aprilie 2018 pe numele unui craiovean de 31 de ani. Inculpatul a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat că a lovit intenționat cu mașina o tânără care refuza să se mai prostitueze pentru el.

Procurorii DIICOT au reținut că, „în luna octombrie 2017, inculpatul Burtescu Alin Marian a cunoscut, prin intermediul unui site erotic, o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani. Speculând starea de vulnerabilitate și naivitate a acesteia, a recrutat-o prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire) și a transportat-o în diferite orașe din țară (Brașov, Timișoara, Pitești, București, Alba Iulia), în scopul de a practica prostituția, în beneficiul lui“.

Ulterior, din cauza comportamentului violent al bărbatului, tânăra de 22 de ani a încercat să rupă relația cu acesta, însă a ajuns să fie amenințată cu moartea. „Pe fondul comportamentului violent (fizic și psihic) al inculpatului, persoana vătămată a hotărât să rupă relația cu acesta. Pe 21.04.2018 (după ce anterior o amenințase în mod repetat cu moartea întrucât refuza să mai practice prostituția în beneficiul lui), inculpatul Burtescu Alin Marian s-a deplasat cu un autoturism în zona în care victima practica prostituţia – DN 65, în apropiere de comuna Pieleşti. După ce a trecut prin dreptul ei de câteva ori, a intrat pe acostament, în viteză, lovind-o cu partea frontală a autovehiculului“, au mai precizat anchetatorii.

În urma accidentului, tânăra a fost rănită şi a fost supusă unei intervenții chirurgicale la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii legiști au stabilit că victima are nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Condamnat de Tribunal pentru tentativă de omor și trafic de persoane

Oamenii legii au mai explicat că, după ce a lovit-o pe tânără cu mașina, craioveanul a fugit de la locul faptei. Acesta s-a prezentat la poliție în aceeași zi, după câteva ore de la producerea accidentului. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 27 aprilie 2018, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 6 februarie, anul acesta. 

Bărbatul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru trafic de persoane, iar pentru tentativă de omor – opt ani. După contopirea celor două pedepse, inculpatul a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Tot atunci, instanţa a menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat. Sentinţa a fost atacată de inculpat cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Craioveanul care a lovit o prostituată cu maşina rămâne în arest

Începând cu luna martie, instanţa a dispus în mai multe rânduri menţinerea măsurii arestării preventive faţă de Burtescu. 

Ultima astfel de hotărâre a fost luată de magistraţii craioveni marţi, pe 3 septembrie. „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Burtescu Alin Marian. Definitivă“, se arată în hotărârea instanţei. În aceste condiţii, apelul formulat de inculpat se va judeca cu acesta după gratii. 

Despăgubirile

Dacă tânăra de 22 de ani nu s-a constituit parte civilă în acest dosar penal, Spitalul de Urgenţă Craiova a făcut acest lucru. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis acţiunea unităţii medicale, iar inculpatul a fost obligat să achite suma de 1.543 de lei. Această sumă reprezintă cheltuielile cu spitalizarea persoanei vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS