10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimele clipe ale unui traficant din Mexic, filmate de banda rivală

Ultimele clipe ale unui traficant din Mexic, filmate de banda rivală

Membrii unuia dintre cele mai puternice carteluri de droguri din Mexic au lansat imagini șocante cu traficant din banda rivală care a fost interogat și apoi sacrificat, potrivit The Sun.

Un grup de zece presupuși membri ai Cartelului New Generation Jalisco (CJNG) sunt văzuți purtând echipament de luptă în stil militar și înarmați cu puști în timp ce înconjoară un bărbat din banda rivală capturat.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, despre omul pe jumătate dezbrăcat se spune că este Aldolfo Mendoza Valencia, cunoscut, suv numele „El Michoacano”. Acesta este unul dintre liderii unei bande rivale, cartelul Santa Rosa de Lima din Valea de Santiago.

În filmare se vede cum El Michoacano stătea pe un scaun cu mâinile și picioarele legate și pare să poarte doar lenjerie și șosete.

Oamenii mascați spun apoi că vor merge după membrii cartelului Santa Rosa de Lima și îl vor amenința pe liderul său, Jose Antonio Yepez Ortiz, cunoscut sub numele de „El Marro”, relatează La Verdad.

Un bărbat este auzit spunând: „Venim după tine, Marro murdar și după toți oamenii tăi, cei care au intrat în Valea de Santiago și au ucis oameni nevinovați.”

Conform rapoartelor, grupul a cerut, de asemenea, demisia mai multor funcționari publici în încercarea de a menține în viață propriile activități infracționale.

Asasinate în lanţ

Filmările tulburătoare au apărut la sfârșitul săptămânii, după ce ieri pe podurile pietonale din regiunile Salamanca și Villagran, în statul Guanajuato, au fost găsite două cadavre agățate cu frânghii în jurul gâtului.

Cadavrul din Villagran a fost găsit în jurul orei 6 dimineața, după ce poliția a primit un raport despre un cadavru care a fost găsit spânzurat de drumul Pan-American Celaya-Salamanca.
Membrii Forțelor de Securitate Publică de Stat (FSPE) au găsit un bărbat înfășurat în polietilenă și legat cu bandă.

Cadavrul unui alt bărbat a fost găsit spânzurat de un pod lângă Palo Alto, lângă o șosea care duce la Val de Santiago.

Potrivit unui raport local, un mesaj scris pe carton a fost găsit în apropierea unuia dintre cadavre care spunea că era Alfonso Mendoza Valencia.

Război violent între bandele rivale

Ultimele decese fac parte dintr-un război violent continuu între grupurile criminale rivale pentru dominare.

Condusă de Nemesio Oseguera Cervantes, numit El Mencho, CJNG luptă în prezent cu o serie de carteluri rivale cu principalii lor rivali pentru controlul din Guadalajara, La Nueva Plaza.

Acest cartel a fost început de doi foști membri ai CJNG în 2018, când a plecat co-fondatorul său Erick Valencia Salazar și un alt lider de rang înalt, Carlos Enrique Sanchez.
Se crede că CJNG este responsabil pentru o serie de masacre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS