12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO agentă a Poliţiei Locale, acuzată că dă amenzi „din burtă“

O agentă a Poliţiei Locale, acuzată că dă amenzi „din burtă“

Reprezentanta unei societăţi comerciale, care deţine o pizzerie în Electroputere Mall, susţine că o agentă din cadrul Poliţiei Locale Craiova a amendat firma fără nici un motiv. Aceasta spune că va face plângere penală împotriva poliţistei, iar reprezentanţii Poliţiei Locale au explicat că a fost sesizată comisia de disciplină.

La sfârşitul lunii aprilie, o agentă a Poliţiei Locale Craiova trecea pragul pizzeriei Claviky din incinta Electroputere Mall pentru a verifica dacă are autorizaţie de funcţionare. Administratorul firmei, craioveanca P.E., spune că poliţista a văzut autorizaţia cu pricina, care era vizată pe anul 2019 încă din data de 13 martie. Toate bune până în urmă cu câteva zile, când la sediul societăţii a ajuns o amendă de la Poliţia Locală. În procesul-verbal întocmit de poliţistă, aceasta precizează că, la controlul din aprilie, reprezentanţii pizzeriei… nu ar fi prezentat autorizaţia de funcţionare. 


„Se poate vedea pe verso autorizaţiei de funcţionare că a fost vizată la data de 13.03.2019. Pe data de 23.04.2019, când a venit în control, agentul de poliţie a constatat existenţa autorizaţiei, vizată pe anul în curs. Cu toate acestea, pe 16 iulie, am primit o amendă de 400 de lei pentru faptul că, spune doamna agent, nu i s-a arătat autorizaţia. Am martori angajaţii de la punctul de lucru. Mi se pare un abuz maxim faptul că, deşi sunt în regulă şi plătesc anual 900 de lei pentru această autorizaţie, tot am fost amendată. Probabil este o campanie de colectare de fonduri pentru salariile bugetarilor!“, a explicat reprezentanta SC Claviky.

Şi contestaţie şi plângere penală

În final, femeia mai spune că va contesta amenda, dar şi că va formula o plângere penală împotriva poliţistei. 
„Am contestat amenda în instanță şi voi face şi plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva acestei doamne. Avocatul mă costă mai mult decât amenda, dar nu putem accepta să fim abuzaţi în acest fel. Nu știu cum să denumesc această faptă, decât că siguranţa mea şi a copilului meu în această societate este periclitată şi trebuie să lupt pentru a schimba ceva!“, a încheiat reprezentanta SC Claviky SRL.

Agenta de la Locală, în vizorul comisiei de disciplină

Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Poliţie Locale Craiova au precizat pentru Gazeta de Sud că cele sesizate vor fi verificate de comisia de disciciplină. 
„Poliția Locală a Municipiului Craiova a luat act de sesizarea formulată de către administratorul SC Claviky SRL cu privire la sancţiunea contravenţională aplicată de către un poliţist local cu atribuţii în domeniul activităţii comerciale. A fost sesizată comisia de disciplină constituită la nivelul Poliției Locale a Municipiului Craiova pentru a constata dacă poliţistul local se face vinovat sau nu referitor la cele sesizate“, au explicat reprezentanţii Poliţiei Locale.


Potrivit legii, comisia de disciplină face o cercetare prealabilă a faptei, iar în cazul în care se constată că sesizarea este întemeiată, propune eventuale sancţiuni disciplinare. Sancţiunile se dispun de conducerea Poliţiei Locale numai după cercetarea prealabilă. 
De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Locale spun că nu este vorba de o „campanie de de colectare de fonduri pentru salariile bugetarilor“, ci de verificări anuale, potrivit legii. 

Abuzul în serviciu

Potrivit Codului Penal, fapta funcţionarului public care îndeplineşte în mod defectuos un act prin care cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la doi la șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS