19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentApel disperat pentru sânge pentru victimele accidentului din Olt

Apel disperat pentru sânge pentru victimele accidentului din Olt

Medicii din Slatina au făcut un apel disperat pentru donarea de sânge necesar victimelor cumplitului accident petrecut ieri la Priseaca, judeţul Olt. Donatorii sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzii din județ.
Conducerea Centrului de Transfuzii Olt, a transmis marți că e nevoie de sânge pentru salvarea victimelor accidentului de la Priseaca. 14 persoane au ajuns la Spitalul Slatina, două în stare gravă. Transfuziile sunt vitale pentru salvarea lor.
Prietenii și cunoștințele victimelor, dar și directorul Centrului de Transfuzii Olt, Ramona Lesnic, îi roagă pe olteni să vină mâine să doneze pentru victimele accidentului.

Filmul tragediei de la Priseaca

Accidentul s-a petrecut după ce un bărbat, de 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul din fața sa. A intrat în coliziune cu o maşină condusă de un tânăr, de 28 de ani, din Slatina, care era încadrată lângă axul drumului pentru a efectuare viraj la stânga. Acesta maşină a fost proiectată pe sensul opus de circulație, potrivit IPJ Olt. Acolo a intrat în coliziune frontală cu un ansamblul de vehicule, condus de un alt bărbat, de 48 de ani, din Pitești.

Ulterior, ansamblul de vehicule a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune laterală cu un microbuzul care circula din direcția Slatina- Pitești, condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din judeţul Dolj.

De asemenea, un alt ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 46 de ani, din Giurgiu, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de un alt autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 44 ani, din București, intrând în coliziune faţă-spate cu acesta, după care a fost proiectat într-unul dintre vehiculele implicate în eveniment.

Autoritățile au declanșat marți planul roșu de intervenție, în urma unui carambol, potrivit Gazetei de Sud. Un bărbat de 49 de ani din Scornicești, pasager în microbuz, a murit în urma impactului extrem de violent dintre un microbuz, trei autoturisme, un tir și o platformă care transporta autovehicule.
Alte două persoane, printre care și o gravidă, au suferit răni grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS