27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAccident cu un mort şi 18 răniţi pe DN65

Accident cu un mort şi 18 răniţi pe DN65

Un accident în care au fost implicate șase autovehicule s-a petrecut marți după-amiază, 9 iulie, în județul Olt, pe DN65. În urma acestuia, un bărbat în vârstă de 49 ani a decedat. De asemenea, două persoane au fost rănite grav, 11 au avut răni mai puțin grave, iar cinci au refuzat spitalizarea. Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție.

Accidentul s-a produs aproape de ora 16.00, când două autoturisme au intrat în coliziune, pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare. Acestea au fost lovite de altă mașină, după care alte trei autovehicule, dintre care un microbuz încărcat cu pasageri și un autotren care transporta autoturisme, n-au mai putut evita impactul și au intrat în coliziune. În urma impactului dintre microbuzul care circula din direcția Slatina spre Scornicești și autotren, un bărbat de 49 de ani, din Scornicești, pasager în microbuz, chiar pe locul din spatele șoferului, a decedat. Bărbatul lucra în domeniul construcțiilor, în Slatina, și locuia cu fratele său în Scornicești, după decesul mamei.

O gravidă, implicată în accident

La fața locului a fost o desfășurare impresionantă de forțe, declanșându-se Planul Roșu de intervenție. Pentru gestionarea situației s-a intervenit cu șapte autospeciale SMURD, o autospecială pentru victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și nouă ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt. 18 victime au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Două dintre acestea au suferit politraumatisme. Una dintre ele, șoferița uneia din cele două mașini care au intrat inițial în coliziune, a fost o femeie în vârstă de 27 ani. Aceasta este din Slatina şi este gravidă în luna a șaptea. Din datele oferite ulterior de managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, sarcina nu i-ar fost pusă în pericol.


Circulația în zonă a fost blocată ore întregi, în așteptarea unei macarale care să degajeze autovehiculele de mari dimensiuni. Polițiștii au luat hotărârea de a devia traficul pe rute alternative. Astfel, s-a circulat pe ruta Valea Mare – Priseaca pentru sensul de mers Slatina – Pitești și DJ 677 – Jitaru – Potcoava – Perieți – Bălteni – Recea – Slatina, pentru celălalt sens de mers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS