15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Acasă Eveniment Fetiţa ridicată de mascaţi, târâtă pe stradă şi băgată în maşină

Fetiţa ridicată de mascaţi, târâtă pe stradă şi băgată în maşină

0
Fetiţa ridicată de mascaţi, târâtă pe stradă şi băgată în maşină

O fetiţă de 8 ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Motivul a fost că fetiţa a fost înfiată de o familie din America, potrivit Mediafax. „Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta”, au spus localnicii.
Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziţii la locuinţa asistentului maternal care s-a opus ca fetiţa să meargă la cei doi soţi care au înfiat-o.

„Este vorba despre o fetiţă de opt ani, care a fost predată părinţilor adoptivi, deci erau părinţii fetiţei, potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova. Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului Curţii de Apel Craiova, pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, deocarece doamna care ţinea fetiţa nu mai era asistent maternal. O ţinea acolo fără nicio calitate şi în mod ilegal. De aceea s-a făcut această percheziţie. S-a luat fetiţa şi s-a predat părinţilor. A fost examinată de medicii de la Medicina Legală Craiova. Părinţii sunt români, stabiliţi în America. Este vorba despre o decizie a Curţii de Apel Craiova, din 2019, prin care se încuviinţează adopţia acestei fetiţe în favoarea soţilor”, a declarat Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

O fetiţă de 8 ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi

Reprezentanţii DGASPC Mehedinţi nu au fost informaţi de descindere

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi susţin că nu au fost informaţi că fetiţa va fi luată cu mascaţii din casa în care a locuit de la vârsta de aproximativ un an.
Momentul în care mascaţii au intrat în casa din Baia de Aramă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!”.
Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.
„Aşa se face legea? Cu forţa? Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta!”, le-a reproşat o femeie luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.
Asistentul maternal a mai crescut o fetiţă pe care a avut posibilitatea să o şi înfieze. Cele două surori au fost despărţite cu greu de anchetatori.