11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMită pentru un post de asistent medical la Spitalul Județean Slatina

Mită pentru un post de asistent medical la Spitalul Județean Slatina

Mită pentru un post de asistent medical la Spitalul Județean Slatina. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au prins în flagrant un bărbat care a pretins și primit bani pentru a ajuta o persoană să promoveze un concurs de angajare la spitalul din Slatina.

Flagrantul a avut loc luni, 3 iunie, în momentul în care bărbatul din Caracal, N.M., care nu este angajat al SJU Slatina, se pregătea să primească o nouă tranșă de bani de la un bărbat din Fărcașele. Mituitorul a primit promisiunea că fiica sa va fi angajată pe un post de asistent medical la spitalul din Slatina.

Pentru acest serviciu, bărbatul i-a dat, în cursul lunii aprilie, inculpatului N.M., 500 euro și 1.000 lei. Duminică, 2 iunie, inculpatul a luat din nou legătura cu mituitorul, pentru alți 1.000 lei. În momentul în care ar fi trebuit să-și primească banii, au intervenit anchetatorii, fiind surprins în flagrant.

Posibilele subiecte, puse la dispoziţie de cel care a cerut mită

Bărbatul care a făcut promisiunea că ar putea interveni pentru angajare i-a înmânat mituitorului și două pretinse seturi de subiecte, pentru proba scrisă, respectiv proba orală.


Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, spune însă că subiectele pentru concursul de asistent medical aflat în desfășurare au fost făcute publice cu mult înainte de ziua probei, pe site-ul instituției. Din acestea urma să fie extras un set, înainte de probă. Nu există, în schimb, subiecte pentru proba de interviu, cel mai probabil cel care a pretins banii escrocându-l pur și simplu pe mituitor.
Inculpatul N.M., din Caracal, în vârstă de 34 ani, a fost reținut sub acuzația de trafic de influență și urmează să fie prezentat, marți, 4 iunie 2019, judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Un alt caz similar a avut loc în luna martie a acestui an. Şefa Secţiei de Pediatrie din cadrul SJU, Cristina Mischie, a fost pusă sub acuzare pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS