5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniDolj: Ce destinație au cele 412 milioane de euro alocate de UE prin Planul Teritorial de Tranziție Justă

Dolj: Ce destinație au cele 412 milioane de euro alocate de UE prin Planul Teritorial de Tranziție Justă

412 milioane de euro pot fi accesate de autoritățile publice și de IMM-urile din Dolj pentru proiecte verzi și de susținere a economiei. Banii vin de la Uniunea Europeană, prin Planul Teritorial de Tranziție Justă.

„Autoritățile publice și mediul de afaceri din județ pot accesa acest program de finanțare pentru mai multe componente care să asigure tranziția către o economie sustenabilă: dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului, sprijinirea tranziției forței de muncă, investiții pentru întreprinderi mari, energie verde și mobilitate nepoluantă și pentru ecologizarea și reconversia imobilelor afectate de declinul economic.

Planul Teritorial al județului Dolj, finanțat prin Fondul pentru Tranziție Justă, urmărește să atingă obiective importante pentru dezvoltarea regiunii: peste 300 de întreprinderi noi, aproape 2.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de șomeri care vor beneficia de sprijin, 4.000 de gospodării aparținând persoanelor cu venituri reduse care vor fi sprijinite pentru a îndeplini condițiile de prosumatori, aproape 60 de ha de teren ce vor fi decontaminate sau vor beneficia de reconversie și 50 mW capacitate de producţie suplimentară din energii regenerabile“, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a mai precizat că este foarte important ca fiecare dintre părțile care sunt interesate de accesarea acestor fonduri să înceapă să își pregătească deja strategia de dezvoltare și proiectele. Procesul de coordonare și monitorizare a planului de tranziție în județul Dolj se va realiza prin grupul județean coordonat de Consiliul Județean Dolj.

Ce ar face Craiova cu banii din Planul Teritorial de Tranziție Justă

Ce ar face Craiova cu banii din Planul Teritorial de Tranziție Justă? Potrivit edilului Olguța Vasilescu, Craiova vrea să acceseze bani pentru un parc industrial și panouri fotovoltaice care să acopere necesarul pentru iluminat public. „Municipiul va beneficia însă și de proiecte realizate de Consiliul Județean cu alte comune, cum ar fi decontaminarea terenurilor de la Șimnicul de Sus sau finanțarea Parcului Industrial Ișalnița, care este înființat de câțiva ani, dar care are nevoie de investiții“, a afirmat Olguța Vasilescu.

Edilul a mai pomenit și anul trecut de tot felul de zone din Craiova unde ar putea fi montate panouri fotovoltaice: pe o parte din terenul de la Valea Șarpelui, pe fostul canal colector din Cornițoiu sau pe un teren al municipalității situat lângă groapa de gunoi de la Mofleni. Aștepta doar fondurile necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS