13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniCâți bani europeni a atras CJ Dolj, prin POR 2014-2020. Suma e impresionantă

Câți bani europeni a atras CJ Dolj, prin POR 2014-2020. Suma e impresionantă

Câți bani europeni a atras CJ Dolj, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Informația a fost oferită, astăzi, de Marilena Bogheanu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Marilena Bogheanu a fost prezentă la sediul Consiliului Județean Dolj pentru a semna, alături de președintele CJ Ion Prioteasa, un contract de finanțare privind reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova. Valoarea nerambursabilă a finanțării europene pentru acest obiectiv a fost de 300.000 de euro. Această sumă reprezintă însă doar jumătate din valoarea proiectului, diferența urmând să fie suportată din bugetul județului Dolj.

Bogheanu a anunțat cu acest prilej că la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost depuse și semnate 701 contracte de finanțare, în valoare totală de 1,68 miliarde de euro. În această sumă intră însă și finanțarea pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, care a fost semnată în actualul exercițiu financiar.

Câți bani europeni a atras CJ Dolj. Instituția a depus nouă aplicații, în valoare totală de 93 milioane de euro

În județul Dolj au fost depuse 222 de proiecte europene, prin care s-a solicitat o finanțare nerambursabilă de circa 326 milioane de euro. CJ Dolj a depus nouă aplicații, în valoare totală de 93 de milioane de euro, sume nerambursabile. Domeniile pentru care s-au obținut bani europeni au vizat reabilitările de drumuri județene, eficiența energetică și monumentele istorice.

Consiliul Județean Dolj a excelat la capitolul drumuri, unde s-a înregistrat o depășire cu 200% a sumei alocate inițial prin POR 2014-2020, după cum a precizat Marilena Bogheanu. În lucru se află în prezent DJ 552 Craiova – Cetate, DJ 561A Giurgița – Moțăței și urmează să fie semnat contractul și pentru modernizarea tronsonului II al DJ 561A, cel de la Moțăței la Plenița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS