21 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Advertoriale Bolile gastrointestinale și hepatice, tratate modern la SANOCARE

Bolile gastrointestinale și hepatice, tratate modern la SANOCARE

Centrul medical Sanocare Craiova vine în ajutorul pacienților cu afecțiuni gastrointestinale și hepatice prin investigații și tratamente moderne. Metode de examinare de ultimă generație, diagnostic precis și rapid și cele mai bune opțiuni terapeutice sunt puse la dispoziția pacienților Sanocare care vin la control la gastroenterologie-hepatologie.

„Pe lângă consultaţie, putem face endoscopie digestivă, atât superioară, cât şi inferioară, cu efectuarea testului rapid pentru Helicobacter Pylori. Acesta se face în timpul endoscopiei, cu recoltare din mucoasa gastrică, fiind cel mai precis test de diagnosticare. Folosim un echipament de top, Olympus, cu rezultate extraordinare“, precizează dr. Ileana Neacă, managerul Sanocare.

Tratament fără interferon pentru hepatita C

Centrul Sanocare dispune de echipamente medicale de top.

Pe lângă afecțiunile gastrointestinale, la Sanocare există cadrul necesar pentru monitorizarea pacienților care suferă de hepatită cronică cu virus C.

„Pacienții beneficiază de terapii moderne interferon free, încă din stadiile incipiente. Până acum, aveau indicaţie pentru aceste terapii doar stadiile avansate de boală. Conform noului protocol, terapia se poate introduce şi în stadiile incipiente, astfel încât pacientul să nu mai ajungă la complicații precum ciroza“, explică dr. Neacă.

Medicul gastroenterolog de la Sanocare monitorizează pacienţii şi întocmește dosarele necesare pentru ca aceștia să beneficieze de tratament (care includ obligatoriu determinarea viremiei și a gradului de fibroză hepatică, prin tehnici de tipul Fibromax sau Fibroscan – făcute gratuit, în baza unor vouchere).

Deși costurile unui astfel de tratament sunt enorme, ajungând la 50.000 lei lunar, ele sunt acoperite integral de CAS. „Pacientul vine cu bilet de trimitere de la medicul de familie, nu plătește acest tratament“, menționează managerul Sanocare.

Durata tratamentului variază în funcţie de stadiul bolii. „Este un tratament inovator, care duce la dispariţia virusului în peste 90% din cazuri. Şi totul fără efectele adverse ale Interferonului, mult mai greu de tolerat de pacienţi, care creşte riscul altor afecţiuni și e disponibil doar sub formă injectabilă. Pe când acest tratament se poate administra pe cale orală“, adaugă medicul.

Pacienţii cu boli cronice hepatice se pot adresa echipei Sanocare pentru evaluare completă şi stabilirea schemelor de tratament.

Telefon pentru informații și programări: 0774058793 sau 0351419834.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din...

ȘTIRI GdS

Dolj: Verificarea respectării măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Dolj, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate,...

Reguli care trebuie respectate în trenuri

Datorită cererii mari de transport, și în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circula pe rutele cele mai...

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din cauza noului coronavirus al primului cadru medical din judeţ: o asistentă medicală în vârstă de...

Ministrul Educației, despre cum va începe școala în septembrie

"Cel mai bun scenariu" pentru începerea noului an școlar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la școală,...
00:01:54

Focar de coronavirus la o fermă din nordul Angliei...

Cel puţin 72 de persoane din cele 220 angajate la fermă au fost depistate cu noul coronavirus şi au fost izolate, potrivit...

Dosar penal pentru o şoferiţă prinsă băută la volan

Dosar penal pentru o şoferiţă prinsă băută la volan.