12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSabrina Voinea intră în istorie la doar 15 ani! Gimnasta a luat două medalii de aur la Mondial

Sabrina Voinea intră în istorie la doar 15 ani! Gimnasta a luat două medalii de aur la Mondial

Sabrina, fiica Cameliei Voinea, a intrat în istoria României la doar 15 ani, după ce a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială de gimnastică din Qatar. După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina Voinea a luat medalia de aur și la finala de la sol, după ce a fost notată cu 13.600. Menţionăm că sportiva din Constanţa este cea mai tânără gimnastă a competiției de la Doha.

Deși se afla la prima prezență la un concurs de senioare, Sabrina Voinea nu s-a lăsat intimidată și a dat totul pentru a obține o medalie de aur la Cupa Mondială din Qatar. Astfel, tânăra a produs surpriza sâmbătă, la bârnă, când a fost notată cu 13.766 (dificultate – 6, execuție 7.776), și a luat medalia de aur. Sportiva din România a fost urmată de Anna Lashchevska din Ucraina, care a luat argintul cu nota 13.333, iar pe locul trei s-a aflat Emma Leonie Malewski din Germania, nota 13.233.

Gimnasta în vârstă de 15 ani a concurat și în finala de la sărituri vineri, 3 martie, însă a terminat doar pe locul cinci, cu 12.466.

„A fost foarte sigură pe ea în ambele finale“

După performanța uriașă obținută de fiica sa la Cupa Mondială din Qatar, Camelia Voinea a dezvăluit cum s-a motivat sportiva înaintea celor două finale. Camelia a punctat faptul că Sabrina era sigură că poate obține două medalii de aur la Cupa Mondială din Qatar, iar faptul că a ratat podiumul la sărituri a motivat-o și mai mult pe sportiva în vârstă de 15 ani.

„De când am plecat de la hotel am simțit-o foarte hotarâtă. Mi-a spus pe drum că simte că va lua două medalii de aur și că vrea să răzbune ratarea de la sărituri. A fost foarte sigură pe ea în ambele finale. A intrat cu zâmbetul pe buze, iar publicul a plăcut-o foarte mult la sol.

Am rămas uimită să văd cum după ce s-au anunțat toate notele din finala de la bârnă arbitrele au venit la ea și au luat-o în brațe, au felicitat-o. Arbitrele o plac foarte mult. Este o gimnastă caldă, naturală, care știe să-și câștige publicul. La finalul exercițiului de la sol s-a îndreptat spre sală arătându-le tuturor semnul de inimioară”, a declarat Camelia Voinea.

Sabrina: „O să vin cu aurul olimpic acasă!“

Sabrina Voinea a vorbit şi ea după ce a obţinut cele mai importante medalii ale carierei de până acum. Aceasta a dezvăluit ce obiectiv are pentru viitorul apropiat. Cea mai tânără gimnastă de la turneul final de la Doha a dezvăluit că și-a propus să aducă în România aurul olimpic.

„Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii. Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European. O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis chiar Sabrina Voinea.

Nadia are încredere în viitorul Sabrinei în gimnastică

Nadia Comăneci, fosta gimnastă care a intrat în istoria sportului cu prima notă de 10 din gimnastică, a reacționat după reuşitele Sabrinei. „Zeița de la Montreal” crede că sportiva din Constanța are un potențial uriaș.

Mă bucur din suflet pentru Sabrina. Este prima ei competiție internațională la senioare. Aceste două medalii înseamnă enorm pentru ea. Are un potențial foarte mare”, a spus Nadia Comăneci, pentru Prosport..

Citeşte şi: Jaqueline Cristian scrie istorie! Românca va juca în marea finală de la Trnava

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS