20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei / SCMU Craiova începe returul Diviziei A1 la Constanţa, cu Tomis

Volei / SCMU Craiova începe returul Diviziei A1 la Constanţa, cu Tomis

Echipa masculină de volei SCMU Craiova şi-a încheiat vacanţa, iar începând din această săptămână trebuie să fie pregătită de partea a doua a campionatului intern. Sâmbătă, de la ora 19.30, formaţia pregătită de Dan Pascu se va duela cu Tomis Constanţa, în deplasare, într-un meci din etapa a 12-a. Oltenii nu-şi permit paşi greşiţi în aceste momente, dat fiind faptul că Rapid, principala urmăritoarea, este la doar două lungimi distanţă.

Din acest weekend debutează returul Diviziei A1, iar formaţia alb-albastră are gânduri mari, pentru că obiectivul este, ca de fiecare dată, obţinerea unei medalii. Pentru a reuşi acest lucru, este nevoie de rezultate pozitive în special în jocurile cu echipele mai slab clasate în Divizia A1, dar şi de meciuri reuşite împotriva rivalelor. Pentru început, craiovenii au de trecut de Tomis Constanţa, una dintre grupările imprevizibile din campionat, iar victoria de trei puncte este unicul gând al tuturor. Reamintim că în partida tur, din Bănie, SCMU s-a impus fără probleme, scor 3-0 (25-21, 25-14, 25-17).

Ne interesează victoria, dar va fi greu

Tehnicianul formaţiei din Bănie, Dănuţ Pascu, a menţionat pentru GdS că echipa sa are în plan doar victoria cu Tomis Constanţa, dar, totodată, este realist că va fi şi destul de complicat.

„În niciun caz nu este un meci facil, pentru că echipa din Constanţa este periculoasă. Ei au în componenţă câţiva jucători buni şi care pot pune probleme dacă prind o zi bună. Tocmai de aceea ne pregătim bine, băieţii sunt într-o stare bună şi se antrenează pe măsură. Ne interesează victoria, o luăm în calcul, dar sigur va fi greu. Pornirea de după sărbători nu a fost deloc grea. Băieţii au avut program acasă pe timp de sărbători şi în mod sigur l-au respectat, pentru că au venit la antrenamente într-o formă bună.

Campionatul este mult mai puternic. A apărut această echipă Rapid, care are pretenţii la primele locuri. Dinamo s-a întărit, au mai făcut şi acum câteva transferuri, Galaţiul la fel, iar lupta este mai aprigă la primele poziţii. Sistemul de joc s-a schimbat, se va juca pe principiul play-off 1-8 şi play-out 9-12. În play-off se va juca pe structură piramidală, două din trei, până se ajunge în finală“, a spus Dan Pascu, antrenorul Craiovei.

Citeşte şi: Joc de uitat! SCMU Craiova s-a prezentat slab la Chemnitz și a luat scor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS