12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVictorie la Zalău şi se vede play-off-ul! SCMU luptă pentru puncte în Sălaj

Victorie la Zalău şi se vede play-off-ul! SCMU luptă pentru puncte în Sălaj

-

SCM Zalău – SCMU Craiova ar putea fi meciul care să aducă descătuşarea, orecum, în tabăra alb-albastră sau, la fel de bine, poate relansa lupta pentru play-off. Pentru moment, formaţia lui Dan Pascu stă mai mult decât bine în clasament, iar o eventuală victorie la Zalău o distanţează şi mai mult de locul al 5-lea, primul sub linie. Partida va conta pentru etapa a 17-a din Divizia A1.

SCMU Craiova este la nu mai puţin de 10 puncte distanţă de Zalău înainte de meciul direct, dar cu un joc în plus disputat. De partea cealaltă, gruparea din Sălaj vine „lovită“ după eşecul dur cu Steaua, chiar de pe teren propriu, scor 0-3, iar cu un alt eşec în meciul cu oltenii se îndepărtează de obiectiv, şi anume play-ff. Până în prezent, în returul Diviziei A1, craiovenii au bifat patru victorii şi un eşec dramatic cu Steaua, 2-3.

Pascu: „Jucăm degajaţi la Zalău, ei sunt sub presiune“

În cadrul unei conferinţe de presă, tehnicianul Craiovei, Dan Pascu, a mărturisit că îşi doreşte victorie la Zalău şi promite că echipa va lupta pentru fiecare punct.

„Venim după o victorie frumoasă cu Titanii, 3-0, iar acum mergem la Zalău. Vom juca împotriva unei echipe tari. Nu mă interesează că etapa trecută au pierdut cu 3-0 în meciul cu Steaua. Vreau să facem un joc bun, exact, iar la final nu ascund faptul că îmi doresc să câştig puncte. Sunt convins că meciul va fi cu totul diferit de cel de la Steaua. Ne pregătim bine la antrenamente, sper să folosim tactica potrivită pentru acest meci şi să facem un joc bun.

Şansele celor de la Zalău la play-off sunt destul de reduse, dar să fiţi siguri că se vor monta pentru acest meci. Ei au o presiune în plus pentru acest joc, iar noi suntem acoperiţi puţin de clasament. Jucăm degajaţi la Zalău. Deja s-a creat o rivalitate sportivă frumoasă între noi şi ei, ceea ce ne place. Doar că, în acest campionat, ei sunt la 10 puncte momentan în spate, dar meciurile directe au fost întotdeauna crâncene. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că, în general, joacă foarte bine acasă. Au sala plină aproape de fiecare dată şi nu ne va fi deloc uşor“, a declarat Dan Pascu.

Lică: „Zalău poate să arbitreze lupta pentru medalii“

Căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică, este conştient că meciul cu Zalău va fi complicat, chiar dacă prestaţiile adversarilor de sâmbătă din acest sezon nu sunt de lăudat.

„Ne pregătim de o deplasare grea, care nu mai are nevoie de alte prezentări. Mergem acolo cu gândul de a câştiga. Vrem să facem un meci bun şi chiar dacă Zalăul scârţâie şi nu a avut un parcurs prea bun în campionat, noi trebuie să ne concentrăm şi să facem un meci bun dacă vrem să rămânem în coasta celor care se bat pentru medalie. Venim după un meci bun cu Olimpia Titanii, aşa că nu avem nicio scuză să nu ne prezentăm la ora meciului 100% motivaţi şi pregătiţi. Din câte ştiu, matematic ei mai au şanse. Au în componenţă jucători de naţională, dar şi străini de calitate, drept urmare nu şi-au luat gândul de la prezenţa în play-off. Chiar dacă nu au foarte multe şanse să mai ajungă acolo, sunt sigur că îşi doresc foarte mult victorii împotriva echipelor care sunt deja în Top 4.

Suntem toţi acolo, ne luptăm pentru o poziţie cât mai bună înainte de a intra în play-off. În România există 5-6 echipe solide, dar întotdeauna apar ceva probleme la unele dintre ele şi aşa se face diferenţierea. Cred că Zalăul este o echipă care poate să arbitreze, în puţinele etape care au mai rămas, lupta pentru medalii“, a spus Laurenţiu Lică.

La „înălţime“ şi la 42 de ani

Vineri, Laurenţiu Lică împlineşte 42 de ani, dar pasiunea pentru sport şi volei continuă să îi curgă prin vene chiar dacă nu se mai află la prima tinereţe. Acesta a anunţat că îşi doreşte să mai continue pe parchet şi sezonul următor, dacă fizic va mai fi apt.

„Facebook-ul mi-a adus aminte că acum doi ani făceam o conferinţă de presă în aceeaşi formulă, doar că atunci urma jocul din Polivalentă cu Dinamo. Poate că acum, fiind pe drum vineri, voi putea să răspund la toate mesajele. Sunt încântat că încă reuşesc să fac faţă la acest nivel şi mă bucur pentru fiecare meci şi antrenament pe care-l am. Cert este că îmi doresc să joc şi la anul. O să trag linie la finalul sezonului şi, împreună cu Dan, o să picăm la o decizie, dacă mai pot face faţă sau nu pe viitor. Mi-aş dori să vină mult mai multă lume la meciurile de volei, să fie atmosferă şi să ne susţină la bine şi la greu“, a adăugat „Lolo“.

Citeşte şi: Voleibalistele Craiovei au tras tare cu Dinamo, dar au luat doar un set, nu și punct

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS