21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiÎncep emoţiile! SCMU Craiova şi-a aflat programul la turneele de promovare

Încep emoţiile! SCMU Craiova şi-a aflat programul la turneele de promovare

Echipa feminină de volei SCMU Craiova a încheiat campionatul regulat al Diviziei A2 Vest pe primul loc, iar acum se pregăteşte de turneele de promovare.

În perioada 13-14 martie se va juca play-off-ul pentru accedere la turneul semifinal, competiţie la care oltencele nu participă. Vor fi două turnee, unul în Banat, unde se vor întâlni CSM Timişoara şi Poli Timişoara, iar altul în Oradea, unde se va desfăşura duelul dintre Sighetu Marmaţiei şi CSU Oradea.

Apoi, în perioada 26-28 martie încep emoţiile cu adevărat. SCMU Craiova va intra în luptă alături de CSS Turda, dar şi de învingătoarele din play-off. Lucian Zlotea, tehnicianul grupării din Bănie, a explicat care va fi programul exact al echipei sale.

„Vom participa la turneul semifinal la sfârşitul lunii martie. Pe lângă CSS Turda, care este calificată direct, la fel ca noi, ne vom mai duela cu învingătoarele de la turneul semifinal. Personal, cred că ni se vor alătura Poli Timişoara şi CSU Oradea. Toate patru vom juca într-un singur turneu, fiecare cu fiecare, iar primele două formaţii se vor califica la turneul final, cel de promovare, unde vin şi alte două echipe din seria cealaltă. Dacă vom reuşi să câştigăm două partide din trei, vom fi prezenţi la turneul pentru promovare, iar asta ne şi dorim“, a spus Lucian Zlotea, pentru GdS.

Zlotea a mărturisit că îşi doreşte ca turneul semifinal să fie găzduit la Craiova.

„Încercam să luăm la noi acasă turneul semifinal, să găzduim competiţia care ne poate duce la un pas de promovare. Dacă vor fi cel puţin două formaţii care doresc să organizeze turneul, iar condiţiile sanitare vor fi îndeplinite, atunci gazda se va decide în urma unei trageri la sorţi. Noi ne dorim foarte mult să jucăm acasă“, a adăugat tehnicianul Craiovei.

Turneul final este programat în perioada 16-18 aprilie. Primele două formaţii clasate vor promova în Divizia A.

Program turnee:

13-14 martie – play-off pentru turneul semifinal: CSM Timişoara – Poli Timişoara, CSU Oradea – Sighetu Marmaţiei;
26-28 martie – turneul semifinal: SCMU Craiova, CSS Turda + învingătoarele din play-off;
16-18 aprilie – turneul final, de promovare în Divizia A1.

Citeşte şi: Scrimă / A venit şi rândul ei! Ana-Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS