8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiDe necrezut! SCMU Craiova a lăsat garda jos și a pierdut două puncte cu Steaua

De necrezut! SCMU Craiova a lăsat garda jos și a pierdut două puncte cu Steaua

SCMU Craiova și Steaua București au oferit un adevărat derbi și la volei masculin, sâmbătă seară, în capitală. Am avut parte de un meci cu de toate: volei de calitate, răsturnări de scor și multă tenisiune. După ce a condus cu 2-0 la seturi și părea desprinsă în câștigătoare, SCMU Craiova a lăsat inexplicabil garda jos și a pierdut meciul cu Steaua, scor 2-3 (25-13, 25-23,22-25, 22-25, 10-15). Se poate spune că a fost cel mai palpitant și mai interesant joc al începutului de sezon.

Primul set al meciului a fost unul fără istoric. SCMU Craiova a pornit chitită pe victorie și a luat imediat un avans important pe tabelă (5-10). De la scorul de 9-14, jocul gazdelor s-a rupt, oltenii au profitat și și-au adjudecat setul cu 25-13. Actul secund a fost diametral opus. Gruparea bucureșteană și-a ridicat nivelul de joc și a reechilibrat meciul. Chiar și așa, alb-albaștrii s-au aflat constant în avantaj, fie la două, fie la trei puncte diferență, iar, într-un final, au închis setul cu 25-23.

Alb-albaștrii, de nerecunoscut până la final

În actul al treilea a intervenit oboseala la echipa lui Dănuț Pascu, dar și o oarecare relaxare. Craiovenii au luat piciorul de pe accelerație, iar acest lucru s-a resimțit imediat. Cele două formații au mers cap la cap până la scorul de 20-20, când Steaua a reușit să se desprindă la trei puncte, iar apoi să trimită meciul într-un set patru după 25-22. Vizibil afectată de pierderea setului și cu moralul scăzut, Craiova a făcut mai multe greșeli importante și în actul 4, iar Steaua a trimis meciul în decisiv după un nou 25-22.

Problemele oltenilor au continuat și în ultimul set, pe care l-au început de la 0-3, după un cartonaș roșu la Laurențiu Lică și două puncte ușor acordate. Apoi, echipa gazdă a știut să se mențină în avantaj până la final și a triumfat, cu un incredibil 3-2.

Reamintim că în primele trei jocuri ale noului sezon, SCMU Craiova a dispus, pe rând, de Brașov (3-0), SCM Zalău (3-0) și Universitatea Cluj (3-1).

În clasament, lucrurile sunt mai complicate decât par, pentru că echipele nu au un număr egal de meciuri jucate, iar în momentul actual se poate spune că top-ul nu este unul exact. Primele două poziții în clasament sunt ocupate de SCM Zalău și Arcada Galați, ambele cu 12 puncte și cinci jocuri disputate, în timp podiumul este completat Steaua, cu 11 puncte în cinci meciuri. Craiova este pe locul al 5-lea, cu 10 puncte, dar în patru jocuri.

Meciul al doilea al turneului din capitală, cu Știința București, este programat mâine, tot de la ora 17.00.

Citește și: Mitriță, tată de fetiță. 28 rămâne numărul „magic“ al craioveanului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS