3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiExclusiv / Laurenţiu Lică: Mi-am dorit să rămân alături de echipa care m-a consacrat

Exclusiv / Laurenţiu Lică: Mi-am dorit să rămân alături de echipa care m-a consacrat

Căpitanul Craiovei şi totodată unul dintre cei mai importanţi jucători ai alb-albaştrilor, Laurenţiu Lică, rămâne în Bănie pentru cel puţin încă un sezon. „Lolo” şi-a reînnoit contractul cu SCMU Craiova şi va încerca să ducă echipa şi în acest sezon acolo unde îi este locul, pe podiumul Diviziei A1.

„Atunci când vine o prelungire de contract, este clar că lucrurile au mers exact aşa cum trebuiau. Iar eu asta mi-am dorit, să rămân în continuare alături de echipă, să rămân acasă. Este clubul care m-a consacrat cel mai mult în cariera mea şi nu este nicio surpriză că mi-am prelungit contractul”, a declarat Laurenţiu Lică, pentru GdS.

„Nici nu mă gândesc ca SCMU Craiova sa nu fie pe podium”

Laurenţiu a mărturisit că nu îşi imaginează vreodată Craiova în afara podiumului. Totodată, „Lolo” a explicat şi cât de greu este să câştigi titlul în România.

„În primul rând trebuie să vedem componenţa lotului, să vedem cât de adânc bagă mâna în buzunar celelalte echipe cu care ne luptăm de atâţia ani de zile, iar apoi ne putem gândi la un obiectiv. Bineînţeles, un obiectiv poate fi câştigarea campionatului sau, în cel mai rău caz, o clasare în primele trei locuri. Nici nu vreau să mă gândesc că într-un an petrecut la Craiova să ies din zona podiumului.

Totuşi, să devi campion în România este greu, pentru că trebuie ca mulţi factori să se alinieze, iar echipele sunt din ce în ce mai puternice. De exemplu, Arcada Galaţi, care are două echipe într-una. De asemenea, Dinamo, care a investit anul trecut destul de mult şi sunt convins că anul acesta vor căuta să răzbune clasarea pe locul al treilea de anul trecut. Să nu uităm de Zalău, care are o nouă echipă şi cunosc persoanele implicate acolo. Sunt cunoscători de volei şi sunt convins că ambiţiile lor sunt foarte mari”, a adăugat căpitanul Craiovei.

Lică este convins că tehnicianul oltenilor, Dănuţ Pascu, va lua cele mai bune decizii în legătură cu viitorii jucători stăini care vor păşi în Bănie.

„Avem nucleul de jucători români şi încercăm să ţintim înspre nişte străini de calitate. Este greu să ajungi să cunoşti jucători care nu au mai activat în România, pentru că au o oarecare reţinere, sunt mai capricioşi. Sunt convins că Dan, aşa cum a demonstart atâţia ani la rând, are simţul de manager şi va lua cele mai bune decizii”, a concluzionat Lică.

Citeşte şi: România, în urna a treia la tragerea la sorţi pentru CE 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS