10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, în urna a treia la tragerea la sorţi pentru CE 2022

România, în urna a treia la tragerea la sorţi pentru CE 2022

Naţionala masculină de handbal a României a urcat în grupa a treia valorică, în vederea abordării calificărilor pentru Campionatul European din 2022, care va fi organizat de Ungaria şi Slovacia. Tragerea la sorți a grupelor preliminare va avea loc în 16 iunie.

În precedenta campanie de calificare pentru Euro 2020, tricolorii au plecat din urna a patra și au terminat tot pe locul 4 într-o grupă cu Franța, Portugalia și Lituania. Pentru ediția din 2022 a Campionatului European, șansele României de calificare sunt mai mari. Acest lucru este datorat faptului că selecționata condusă acum de Rareș Fortuneanu a „sărit” în grupa a treia valorică.

Urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare din 16 iunie:

Urna 1: Norvegia, Suedia, Danemarca, Germania, Franța, Slovenia, Cehia, Islanda
Urna 2: Austria, Belarus, Portugalia, Macedonia de Nord, Serbia, Rusia, Muntenegru, Olanda.
Urna 3: Elveția, Lituania, România, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Letonia, Polonia, Belgia.
Urna 4: Finlanda, Italia, Turcia, Israel, Estonia, Grecia, Kosovo, Insulele Feroe.

Cele două țări organizatoare, Ungaria și Slovacia, plus finalistele ultimei ediții, Spania și Croația, sunt deja calificate pentru turneul final. Astfel, rămân disponibile încă 20 de locuri, care vor fi ocupate de primele două clasate, plus cele mai bune 4 naționale clasate pe locul 3.

Primele partide din preliminariile pentru Euro 2022 se vor disputa în luna noiembrie a acestui an. În 2020, România a disputat trei meciuri oficiale, cu Kosovo, Georgia și Italia, toate câștigate. Întâlnirile au avut loc în campania de calificare pentru Campionatul Mondial, care nu a mai putut fi încheiată din cauza pandemiei. Calificarea s-a făcut în cele din urmă pe baza ierarhiei de la ultimul Campionat European.

Citeşte şi: Federaţia Europeană de Handbal a acordat un loc în plus României în Cupa EHF la masculin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS