17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiAșa meciuri să tot facem. Voleibalistele Craiovei, victorie mare cu Turda

Așa meciuri să tot facem. Voleibalistele Craiovei, victorie mare cu Turda

Gruparea feminină de volei SCM „U” Craiova a început perfect turneul de play-off al Diviziei A2 Vest. Fetele lui Lucian Zlotea au trecut de CSS Turda în stil de mare echipă, cu scorul de 3-1 (25-17, 20-25, 25-18, 25-23) și astfel au bifat prima victorie la competiția găzduită de Sala „Ion Constantinescu”, din Bănie.

Primul set al partidei a fost la îndemâna Craiovei. Oltencele nu le-au dat practic nicio șansă adversarelor din Turda, pe care le-au dominat la fiecare punct. La scorul de 16-4 în favoarea gazdei turneului, antrenorul grupării din Turda a solicitat un time-out, pentru ca jucătoarele sale să își mai revină. Chiar dacă au mai recuperat din deficit, tot elevele lui Zlotea au gestionat mai bine finalul setului, câștigându-l cu 25-17.

Actul secund a adus în prim plan orgoliul formației din Turda, care a încercat să treacă peste pierderea primului set. Oaspetele au condus pe tabelă și la șase puncte, scor 14-10, dar craiovencele au revenit și au echilibrat jocul. În cele din urmă, Turda s-a impus cu 25-20 și a restabilit egalitatea la seturi.

Meci frumos, Craiova mai bună

Actul al treilea a fost cel mai spectaculos al meciului, dar, totodată și cel mai tensionat. Craiovencele au accelerat încă de la primele mingi și s-au distanțat la șase puncte, 8-2. Ușor, ușor, jucătoarele din Turda s-au apropiat pe tabelă, iar finalul a fost interesant. SCMU Craiova a avut constant o diferență de 4-5 puncte, suficiente ca setul al treilea să și-l adjudece cu 25-18.

Setul patru a fost și ultimul al meciului. Turda nu a renunțat la acest joc și a reușit din nou să fie în avantaj în prima parte a jocului, scor 11-7. Doar că valoarea și-a spus cuvântul, iar Craiova a întors scorul în stil de mare echipă. Mihaela Truță, Ramona Marciu și Iulia Zlotea au fost decisive pe final, iar gruparea alb-albastră s-a impus cu 25-23.

Pentru acest joc, tehnicianul Craiovei, Lucian Zlotea a folosit următorul lot: Constantinescu, Truță, Mănuc, Zlotea, Brabete, Marciu, Chifu, Șuțan, Andreescu, Matei, Rizan, Pîrvan.

În celălalt meci al zilei, Medicina Târgu Mureș a trecut la pas de CSM Oradea, cu scorul de 3-0.

În următoarea partidă, craiovencele vor întâlni formația din Oradea. Partida va avea loc mâine, de la ora 13.00, în Sala „Ion Constantinescu”.

Citește și: Să reînceapă victoriile. Trupa lui Popescu are duel la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS