17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVoleibaliştii, montaţi pentru cele trei puncte cu Câmpia Turzii

Voleibaliştii, montaţi pentru cele trei puncte cu Câmpia Turzii

Echipa masculină de volei SCMU Craiova va disputa miercuri, de la ora 18.00, pe teren propriu, duelul cu ultima clasată din campionat, Câmpia Turzii. Partida va conta pentru etapa a 14-a din Divizia A1. Elevii lui Dănuţ Pascu trec printr-o perioadă bună, cu trei victorii în ultimele patru jocuri de campionat. Cele trei puncte cu echipa din Câmpia Turzii sunt obligatorii pentru alb-albaştri, care vor să acceadă în play-off de pe o poziţie cât mai bună.

Ştefan Lupu: Trebuie să tratăm cu seriozitate această partidă

În cadrul unei conferințe de presă, jucătorii Craiovei, Filip Sestan și Ștefan Lupu, au vorbit despre importanţa partidei de astăzi. Totodată, aceștia au mărturisit că duelul cu echipa din Câmpia Turzii va fi tratat cu maximă seriozitate.

„Ne-am întors cu cele trei puncte de la Timişoara, aşa cum ne-am dorit. A fost un meci uşor, pentru că ne-am făcut treaba aşa cum trebuia. Miercuri vom avea un meci cu Câmpia Turzii, o echipă care nu emite pretenţii. Chiar şi aşa, noi trebuie să tratăm cu seriozitate această partidă. Vrem să obţinem o victorie de trei puncte şi să ieşim sănătoşi de pe parchet. Lipsa de concentrare poate apărea la un asemenea joc. Este destul de dificil pentru un sportiv să intre într-un meci mai modest conectat 100%, aşa cum trebuie să intre într-un derbi”, a declarat Ştefan Lupu, jucător SCM „U” Craiova

Ne convine că vom evolua cu Câmpia Turzii înainte de partidele mai tari din finalul sezonului regulat, pentru că va fi ca un antrenament şi ne va ajuta să avansăm cu forma noastră fizică şi psihică. Moralul nostru a crescut imediat după victoria de la Buzău, pentru că aveam nevoie de cele trei puncte, pe care le-am obţinut fără prea mari probleme“, a adăugat Ştefan Lupu, jucător SCM „U” Craiova.

„Singurul minus a fost eşecul cu Unirea Dej“

Înfrângerea cu Unirea Dej, din turul campionatului, pare că i-a afectat cel mai mult pe voleibalişti. Ştefan Lupu consideră că echipa poate intra în play-off chiar şi după locul al doilea, dar cu o condiţie: să învingă pe Dej, în deplasare şi acasă pe Zalău, meciurile tari din finalul sezonului regulat.

„În perioada următoare vom avea un meci extrem de important la Dej, unde anul trecut am pierdut. De asemenea, aceştia ne-au învins şi la noi acasă, iar acest lucru spune multe despre valoarea lor. Totodată, în ultima etapă din sezonul regulat ne vom duela cu Zalău, aici, la Craiova. Dacă vom câştiga aceste două meciuri, iar cu Dinamo vom obţine un rezultat pozitiv, în play-off vom porni de pe poziţia a treia, sau chiar a doua. A fost o primă parte de campionat destul de bună. Pot spune că singurul minus a fost eşecul de pe teren propriu, cu Unirea Dej. Dacă am fi fost puţin mai deştepţi, se putea câştiga şi meciul de acasă, cu Arcada. Acum tragem tare şi aspirăm la un loc şi mai bun în clasament”, a mai spus Ştefan Lupu.

Filip Sestan: Vrem să câştigăm cu 3-0

Celălalt jucător al Craiovei prezent la conferinţa de presă, Filip Sestan, nu admite alt rezultat în afară de 3-0 cu formaţia din Turzii. Totodată, acesta a spus că lupta pentru titlu se joacă între mai multe echipe, chiar dacă Arcada Galaţi şi Dinamo au un buget mult superior.

„Desigur, cei de la Câmpia Turzii nu sunt la un nivel prea ridicat, dar cred că trebuie să rămânem focusaţi şi să jucăm acest meci ca şi cum ar fi extrem de important. Vrem să câştigăm cu 3-0, pentru ca apoi să pregătim bine celelalte jocuri. Cu Galaţiul acasă am fost lipsiţi de noroc. De această dată ne vom pregăti şi mai bine, pentru a nu mai fi nevoiţi să ajungem în setul decisiv. Galaţiul şi Dinamo sunt favorite la titlu, pentru că au şi un buget mare şi un lot numeros. În sport se poate întâmpla orice și de aceea noi vom lupta pentru fiecare punct pus în joc“, a punctat Filip Sestan.

Citește și: Trupa lui Todorov vrea să-şi păstreze invincibilitatea în Grupa Galbenă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS