3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova a cedat în cinci seturi primul duel cu Kladno

Volei (m) / SCMU Craiova a cedat în cinci seturi primul duel cu Kladno

-

Echipa masculină de volei SCM „U” Craiova a fost învinsă marți seară, pe teren propriu, de formația cehă Kladno Volejbal. Trupa lui Dănuț Pascu a cedat în cinci seturi, scor 2-3 (25-20, 25-27, 25-14, 22-25, 11-15), după un meci cu atât mai dificil cu cât venea după eșecul surprinzător din Campionat, cu Unirea Dej. Duelul cu Kladno Voljbal a contat pentru manșa tur a șaisprezecimilor Challenge Cup.

Oltenii au început foarte bine duelul din Bănie și s-au distanțat repede pe tabelă, scor 6-1. A fost diferența suficientă pentru ca elevii lui Dănuț Pascu să nu aibă probleme până la finalul setului. S-a încheiat 25-20, iar Craiova avea un avantaj moral înaintea actului secund. Silviu Suson și Ștefan Lupu s-au remarcat în primul set pentru formația gazdă.

Actul secund a stat sub semnul echilibrului pe întreaga durată. Mai mult de atât, formația cehă a reușit să stea la conducere pe tabela de marcaj până la jumătatea setului, când băieții lui Pascu au avut o răbufnire de orgoliu. La scorul de 13-10 în favoarea lui Kladno, craiovenii au reușit cinci puncte consecutive și au preluat conducerea pentru prima dată în setul secund. În cele din urmă, oaspeții au revenit în joc și au trimis meciul în prelungiri. Tensiunea a fost la cote maxime, iar cehii au fost mai inspirați. S-a încheiat 27-25 pentru Kladno, iar duelul din Polivalentă a devenit tot mai palpitant.

Setul pierdut i-a enervat pe olteni

Faptul că au fost egalați în prelungirile actului secund, chiar pe propriul teren, i-a motivat și mai mult pe jucătorii de la SCM „U” Craiova. Pratic, aceștia nu le-au dat nicio șansă adversarilor în setul trei, pe care l-au adjudecat cu 25-14.

Actul al patrulea nu a fost însă și ultimul al jocului din Bănie. Formația din Cehia a reușit din nou să restabilească egalitatea, după ce au jucat mai bine finalul setului. Cele două echipe au mers cap la cap până la 22-22, când jucătorii lui Kladno au izbutit trei puncte consecutive și au trimis meciul în decisiv.

Concentrarea și-a spus cuvântul

În decisiv, gruparea craioveană a fost total lipsită de inspirație. Cehii au speculat fiecare greșeală și s-au impus cu scorul de 15-11.

De menționat că Laurențiu Lică, căpitanul Craiovei, a fost indisponibil pentru acest joc, din cauza unei probleme de sănătate.

SCM „U” Craiova: Călin, Diaconescu, Georgescu, Grigoraș, Jovanovic, Lupu, Majstorovic, Marciu, Olteanu, Suson, Sestan, Teleleu, Wawrzynczyk. Antrenor: Dan Pascu.

Kladno: Zajicek, Monik, Vemic, Mykulenka, Hysky, Fortunyk, Van Haarlem, Wallisch, Kubos, Subotka, Vostarek, Okosanovic. Antrenor: Milan Fortunik.

Partida retur dintre Craiova și Kladno se va disputa miercurea viitoare, de la ora 20.00, în Cehia.

Citește și: Handbal (f) / Trei turnee amicale pentru SCM Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce se întâmplă în creierul adolescenţilor care mănâncă junk...

O dietă bazată pe junk food poate provoca leziuni...

ȘTIRI GdS