6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Trei turnee amicale pentru SCM Craiova

Handbal (f) / Trei turnee amicale pentru SCM Craiova

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa, în luna decembrie, trei turnee amicale pentru a pregăti returul de campionat din Liga Florilor. Tehnicianul grupării oltene, Bogdan Burcea, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, care este programul echipei sale din luna decembrie.

„Avem o perioadă de patru săptămâni, în care vom participa la trei turnee. Primul va avea loc în această săptămână, la Slatina. Între 19 şi 21 decembrie ne vom afla la Zalău, iar pe 27 şi 29, la Râmnicu Vâlcea. Pregătirea se desfăşoară normal, fără trei sportive absente, care sunt la loturile naţionale. Ne dăm silinţa să mai facem transferuri. Avem nevoie de încă una sau două sportive, însă acum nu vreau să ne mai pripim. Am mai adus sportive care nu au confirmat. De aceea vrem să fim atenţi când recrutăm sportivi“, a declarat Bogdan Burcea.

„Vrem să terminăm pe un loc de cupă europeană”

Antrenorul Craiovei a dezvăluit care este obiectivul principal pe care SCM Craiova va încerca să îl îndeplinească.

„Suntem la două meciuri şi jumătate de locul trei. Mai avem un tur şi încă o etapă. Vrem să terminăm pe un loc de cupă europeană. Ne-am propus acest lucru de la început. Din punct de vedere al efectivului, nu am avut suportul necesar, însă vom aborda încrezători returul campionatului, dar şi Cupa României. Vom face tot posibilul să clasăm această echipă pe un loc care să ne poată permite accederea în Europa, astfel încât, în viitorul sezon, să ne aflăm acolo unde ne-am obişnuit în ultimii ani, şi anume Cupa EHF”, a punctat Burcea.

Nu ne putem compara în acest moment cu primele şase echipe din campionat, pentru că acolo există doar handbal, iar banii repartizaţi sunt mult mai mulţi decât la noi, unde mai sunt şi alte sporturi. Antrenorul şi sportivele sunt primii care îşi doresc să ajungă acolo, sus, în vârful ierarhiei. Toată lumea îşi doreşte performanţe, dar este foarte greu atâta timp cât există echipe care ne depăşesc din punct de vedere financiar“, a mai spus antrenorul Craiovei.

Bogdan Burcea: Ryde nu mi-a inspirat niciodată încredere

Jucătoarea Craiovei, Patricia Vizitiu, nu a prins foarte multe minute la Campionatul Mondial din Japonia, iar acest lucru a fost sesizat şi de antrenorul de la echipa de club. Bogdan Burcea l-a taxat şi pe selecţionerul României, Tomas Ryde, de care nu s-a arătat prea încântat.

„Patricia a stat mai mult pe bancă şi a aplaudat la acest Mondial. Putea face mult mai multe, însă, handbalul nu te aşteaptă. Nu este o competiţie în care să dai timp de joc. Ori produci, ori stai pe bancă. Presiunea care s-a pus pe echipa României a contribuit la victoria extraordinară cu Ungaria. L-am cunoscut pe Ryde. Am lucrat cu el şi niciodată nu mi-a inspirat încredere. Sunt convins că puteau face mult mai multe la acest turneu final“, a punctat Bogdan Burcea.

Med Tehnica s-a alăturat trupei lui Burcea

În cadrul conferinţei, directorul SCM Craiova, Nicolae Pascu, a anunţat un parteneriat al echipei feminine de handbal cu firma Med Tehnica. Noul partener al formaţiei lui Burcea va pune la dispoziţie echipamente medicale, care vor ajuta jucătoarele la recuperarea de după meciuri.

„Am traversat o perioadă dificilă în ultimul an. Foarte multe jucătoare de bază au fost accidentate şi nu am avut ocazia să le tratăm în timp util. Majoritatea fetelor care au avut accidentări grave sunt pe finalul recuperării, iar cei de la Med Tehnica ne vor ajuta să punem cât mai repede fetele pe picioare. Furnizează aparate de ultimă generaţie“, a spus Bogdan Burcea.

Citeşte şi: FRF l-a vrut pe Cosmin Contra la națională și pentru barajul CE 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS