9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVoleibaliștii lui Pascu, evoluție fantastică în meciul cu Dinamo

Voleibaliștii lui Pascu, evoluție fantastică în meciul cu Dinamo

Echipa masculină de volei SCM „U” Craiova a obținut sâmbătă seară una dintre cele mai importante victorii din acest sezon. Elevii lui Dan Pascu s-au impus în deplasare, la Dinamo, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-22, 25-19), după un meci perfect din toate punctele de vedere. Atitudinea și dorința de victorie au fost principalii factori care i-au împins de la spate pe craioveni spre victorie. Partida a contat pentru etapa a 6-a din Divizia A.

De menționat că, până la acest meci, Dinamo era neînvinsă în noul sezon. Mai mult de atât, formația bucureșteană venea la acest meci cu un moral ridicat după victoria în trei seturi cu Arcada Galați.

Gruparea din Bănie a început foarte bine meciul de la Dinamo și s-a desprins în primul set încă de la început, la 3-0. Din acel moment, oltenii au stat mereu la conducerea jocului. Aceștia nu au luat piciorul de pe accelerație până la finalul setului, care s-a încheiat 25-23 în favoarea lor.

„Alb-albaștrii, de neoprit”

În actul secund s-a mers cap la cap până la 11-11. Din acel moment, Dinamo a reușit să se distanțeze și să își apropie setul în favoarea lor. Însă, la scorul de 18-13 în favoare bucureștenilor, s-a produs declicul și a început revenirea Craiovei. Mai întâi au revenit la doar două lungimi, 20-18, pentru ca apoi să întoarcă spectaculos scorul și să se impună cu 25-22.

Fără înfrângere în acest sezon, Dinamo a încercat să revină în meci și să își păstreze statutul. Dar, cum calculele de pe hârtie nu corespund întotdeauna cu cele propriu-zise, Dinamo nu le-a făcut față voleibaliștilor Craiovei nici în actul trei. „Leii” din Bănie nu au dat cu piciorul unei asemenea oportunități și s-au impus fără emoții și în setul al treilea, scor 25-19.

SCM „U” Craiova: Jovanovic, Suson, Lupu, Olteanu, Filip, Lică, Majstorovic, Stanislaw, Călin, Georgescu, Grigoraș. Antrenor: Dan Pascu.

În urma acestui succes, SCM „U” Craiova i-a egalat în clasament pe Dinamo, cu 14 puncte. Până la etapa viitoare, de la „U” Cluj, voleibaliștii Craiovei se vor duela cu formația austriacă Waldviertel, în meciul retur din turul 1 preliminar al Cupei Challenge. În tur, Craiova a cedat cu 1-3 în Austria.

Articol scris de Tibi Cocora

Citește și: Jiul Podari își continuă ascensiunea în Liga a 4-a Dolj Mass

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS