26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMara Gae, noua senzație din tenisul feminin! Românca e campioană la US Open

Mara Gae, noua senzație din tenisul feminin! Românca e campioană la US Open

Românca Mara Gae și rusoaica Anastasiia Gureva au câştigat proba de dublu junioare la US Open 2023. Mara şi Anastasiia au trecut în ultimul act la US Open 2023 pe japonezele Sara Saito și Nanaka Sato, scor 1-6, 7-5, 10-8, într-un meci care a durat o oră şi 18 minute.

Mara, legitimată la Dinamo, e născută la data de 14 septembrie 2005. Săptămâna viitoare, ea va împlini 18 ani.

„Mara Gae a devenit campioană la dublu la US Open, în turneul junioarelor! Sezon de vară remarcabil pentru Mara Gae (în vârstă de 17 ani), care a reușit un rezultat excelent pentru tenisul românesc, după ce, în această noapte, a câștigat finala probei de dublu junioare de la US Open, alături de Anastasiia Gureva (18 ani), din Rusia!

În finală, care ar fi trebuit să înceapă sâmbătă seara, de la ora 21.45, dar a fost amânată din cauza timpului nevaforabil, Gae și Gureva s-au impus, cu 1-6, 7-5, 10-8, în fața perechii S. Saito / N. Sato, tot din Japonia. Acestea din urmă le-au învins în semifinalele competiției pe favoritele principale Renata Jamrichova (Slovacia) și Kaitlin Quevedo (SUA), scor 6-2, 6-3.

În semifinale, Mara Gae și Anastasiia Gureva au învins două jucătoare tot din Japonia, Hayu Kinoshita și Wakana Sonobe, cu 2-6, 6-3, 10-7. Demn de remarcat este faptul că Mara Gae și Anastasiia Gureva nu au pierdut niciun set până în semifinale!

În urmă cu două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meșter, titlu obținut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani! Rezultatul Marei Gae vine după ce Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile de finală în turneul senioarelor”, se putea vedea pe pagina de Facebook a FRT.

România nu a mai obţinut un titlu la dublu junioare la US Open din 2006, atunci când Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru câştigau turneul american.

Citeşte şi: Coco Gauff a dat lovitura și a devenit, în premieră, campioană la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS