16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisO nouă victorie la pas! Sorana Cîrstea a jucat excelent cu Kalinskaya şi continuă la US Open

O nouă victorie la pas! Sorana Cîrstea a jucat excelent cu Kalinskaya şi continuă la US Open

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, s-a calificat, miercuri, în turul 3 la US Open, după ce a învins-o pe Anna Kalinskaya, 24 de ani, locul 89 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4. Sorana Cîrstea se simte bine la New York, unde rămâne fără set pierdut după primele două partide. A avut nevoie doar de 65 de minute pentru a trece de rusoaica Anna Kalinskaya. 

A controlat jocul pe toată durata sa şi nu a lăsat impresia de slăbiciune în niciun moment. În primul set a convertit rapid prima minge de break, când s-a desprins la 4-2, și a reușit să-și mențină avantajul până la final. Pe propriul serviciu a fost imperială Sorana, cedând doar trei puncte în actul întâi. În partea secundă, românca a pus permanent presiune pe Kalinskaya. A reușit break-ul în al cincilea game, însă imediat a urmat singurul moment de slăbiciune pe care l-a arătat pe durata partidei. Și-a cedat imediat serviciul, iar rusoaica a preluat avantajul, 4-3. Sorana nu s-a pierdut însă cu firea, a câştigat fără emoţii ultimele trei game-uri ale meciului şi a avansat în faza următoare a competiţiei.

Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță la US Open, prezența în turul 3, unde a mai ajuns în alte 3 rânduri, 2009, 2019 și 2020. La turneele de Grand Slam, Cîrstea a ajuns cel mai departe la Roland Garros, în 2009, când a atins pragul sferturilor.

Adversar complicat în turul 3

În turul 3, Sorana va da peste Elena Rybakina (locul 4 WTA). Jucătoarea născută în Rusia, dar care evoluează pentru Kazahstan din 2018, trece prin cea mai bună perioadă din carieră și e una dintre marile favorite la câștigarea turneului. Anul trecut a câștigat primul trofeu de Grand Slam din carieră, la Wimbledon, după o finală cu Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2. Și în 2023 a fost aproape de un nou titlu, la Australian Open, când a fost învinsă în finală de Aryna Sabalenka, scor 6-4, 3-6, 4-6. În acest an a câștigat și primele trofee WTA 1000, Indian Wells și Roma, bifând și o finală la Miami.

Rybakina a întâlnit-o în două rânduri pe Cîrstea, în 2020, și s-a impus de fiecare dată: 6-0, 6-3 la Roland Garros și 3-6, 6-3, 6-1 la Doha.

Citeşte şi: Irina Begu, de nerecunoscut la US Open! Eşec dezamăgitor cu Korpatsch 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS