15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / Carmina Găman a încheiat pe şase Top 16 juniori 1 - U19

Tenis de masă / Carmina Găman a încheiat pe şase Top 16 juniori 1 – U19

În perioada 24-25 iunie, la Dumbrăviţa, a avut loc Top 16 juniori 1 – U19 la tenis de masă, una dintre competiţiile importante destinate tinerelor talente. Clubul CSU Craiova a fost prezent cu o sportivă, în speţă Carmina Găman şi antrenorul ei Vasile Florea.

Sportiva legitimată la clubul din Bănie s-a clasat pe poziţia a 6-a, dar Vasile Florea s-a arătat mai mult decât mulţumit de rezultat. Acesta a menţionat că obiectivul principal este să intre în primele 8 sportive pe ţară.

„Carmina a luat locul 6, un rezultat foarte bun având în vedere că este primul ei an de juniori. A concurat cu sportive de până la 19 ani. La început, Carmina era locul 32 în clasamentul naţional, iar acum, înainte de concurs, a ajuns pe poziţia a 12-a. A urcat după naţionale, iar acum ne dorim să ajungă în primele 8. Asta ar însemna, automat, o şansă în plus la următoarele competiţii. Una e să joci cu favoriţii 1-8 doar pentru medalie şi alta e să dai peste ei la început. Acum, în primii 8 la Dumbrăviţa, a pierdut în faţa favoritei nr.1, cea care merge şi la Europenele de juniori din această vară. Per total, suntem mulţumiţi de rezultat.

Top 8, principalul obiectiv

Ideea noastră era să facem cumva să ajungă Carmina Găman în primii 8 pentru viitoarele competiţii, ca să avem o tragere la sorţi mai bună şi, implicit, şanse la medalie. Dacă nu vor mai apărea schimbări pe parcurs, ar trebui să fim deja în Top 8. În septembrie începe noul sezon. Eu o să plec la Europene cu lotul U19, în Polonia, în perioada 14-23 iulie. Apoi va fi o mică vacanţă, iar din septembrie încep normalele, competiţiile cu care suntem obişnuiţi“, a declarat Vasile Florea, pentru GdS.

Citeşte şi: Tenis de masă / Ionescu şi Szocs au cucerit bronzul la Jocurile Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS