21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic, din nou finalist la Roland Garros! Ruud încearcă triumful la Paris

Djokovic, din nou finalist la Roland Garros! Ruud încearcă triumful la Paris

Novak Djokovic s-a calificat vineri în finala turneului de Mare Slem la Roland Garros, după o victorie în patru seturi în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. Djokovic, fost lider mondial, acum locul 3 ATP, s-a impus după trei ore şi 14 minute în duelul cu actualul număr unu mondial care, după două seturi echilibrate, de un nivel foarte înalt, a acuzat crampe musculare.

Djokovic, care are 36 de ani, a fost la a douăsprezecea lui semifinală la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2016 şi 2021, vizează un nou succes pe zgura pariziană, pentru a obţine al 23-lea său titlu de Grand Slam. Carlos Alcaraz a fost la prima lui semifinală pe zgura pariziană.

Ruud nu i-a dat șanse lui Zverev

În cealaltă semifinală, Casper Ruud, numărul patru mondial, l-a învins pe germanul Alexander Zverev, fost numărul doi ATP, cu 6-3, 6-4, 6-0. Ruud s-a impus după două ore şi 9 minute în faţa lui Zverev, care a abandonat anul trecut în semifinala cu Nadal din cauza unei accidentări la gleznă din cauza căreia a ratat restul sezonului.

Zverev, care a fructificat doar o şansă de break din nouă avute, a fost superior la capitolul winners (31-25), dar a făcut numeroase greşeli neforţate (37-19).

Djokovic are şansa de a deveni primul tenisman care câştigă 23 de titluri de Mare Slem, dar Ruud va încerca să obţină primul său trofeu major.

Citește și: Miriam Bulgaru nu i-a făcut faţă Dianei Parry în optimile de la Makarska

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS