6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSituaţie nefastă! Românii au părăsit Parisul rapid, la Wimbledon prezenţa va fi minimă

Situaţie nefastă! Românii au părăsit Parisul rapid, la Wimbledon prezenţa va fi minimă

Odată cu eliminarea Gabrielei Ruse de pe tabloul de dublu, românii și-au încheiat conturile cu French Open 2023. E prima dată în ultimii 6 ani când prezența românească a scăzut vizibil. Absența Simonei Halep, care traversează o perioadă dură din cauza acuzațiilor de dopaj formulate de ITIA, a lăsat un gol vizibil.

În anii anteriori, chiar dacă Halep a obținut cele mai strălucitoare rezultate, aproape obligatoriu aveam încă o jucătoare sau două care atingeau cel puţin faza optimilor de finală sau care performau la dublu.

Sezonul acesta am avut doar 3 jucătoare prezente în mod direct pe tabloul principal: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Din calificări nu a urcat nimeni. Irina și-a respectat profilul și a avansat până în turul al treilea. Celelalte două au părăsit tabloul din prima rundă. Duminică s-a pus stop evoluției şi ultimei „tricolore”, Gabriela Ruse, în proba de dublu, acolo unde, alături de ucraineanca Marta Kostyuk, a ajuns în optimile de finală. Au avut însă ghinionul de a înfrunta perechea americană Coco Gauff/Jessica Pegula, favorită 2, în fața căreia au cedat, 7-6 (4), 4-6, 2-6.

Nu prea e înghesuială la Wimbledon

În perioada următoare va ieşi în cale şi cel de-al treilea Grand Slam al anului, şi anume Wimbledon-ul (26-29 iunie). Din păcate, anul acesta vom avea cel mai mic număr de reprezentanți din ultimii 17 ani.

Aproape în toate ediţiile România a avut între 8 și 13 sportivi la simplu, între 2007 și 2022. Conform freelancer-ului Daniel Radu, anul acesta vor fi doar 7. Begu, Cîrstea, Bogdan și Cristian (*clasament protejat) sunt celelalte patru tenismene care vor intra direct pe tabloul principal.

În calificările care debutează pe 26 iunie la masculin şi pe 27 la feminin, România va fi reprezentată de Gabi Ruse, Nicholas Ionel și Irina Bara. Miriam Bulgaru (238 WTA) are șanse infime să mai intre chiar şi în fazele calificărilor.

Citeşte şi: Greu cu favoritele 2! Gabriela Ruse a părăsit Roland Garros-ul în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS