11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCe meci, ce victorie! Ana Bogdan a trecut de Haddad Maia și e în semifinale la Portoroz

Ce meci, ce victorie! Ana Bogdan a trecut de Haddad Maia și e în semifinale la Portoroz

Ana Bogdan, ocupanta locului 65 WTA, s-a calificat în semifinale la turneul de 250 de puncte WTA de la Portoroz după ce a trecut în sferturi de favorita numărul 2, Beatriz Haddad Maia (finalista de la Toronto). Bogdan s-a impus cu scorul de 6-1, 1-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 29 de minute de joc. Pentru Ana urmează meciul cu Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon.

Ana Bogdan treaversează o formă de joc excelentă. Sportiva din Sinaia a început meciul din sferturi cu Beatriz Haddad Maia ca din tun și a făcut rapid două break-uri pentru a se distanța decisiv în manșa inaugurală, câștigând-o cu 6-1. Setul secund a fost o repetare a primului set, numai că totul a decurs în direcția opusă, brazilianca fiind cea care a dictat ritmul jocului și s-a impus cu 6-1.

Rasturnări de situație în decisiv

În decisiv, sportiva noastră a condus cu 4-1, la Haddad Maia a revenit spectaculos și a dus meciul în prelungiri. Acolo, Ana a avut mai multă răbdare și s-a calificat mai departe. La Portoroz, Ana Bogdan a trecut de Ajla Tomljanovic și Tamara Zidansek, de fiecare trecând în 3 seturi. De altfel, meciul cu Haddad Maia a fost al șaselea duel consecutiv disputat de Ana care s-a decis în setul al treilea.

Anul acesta a fost unul excelent pentru sportiva noastră, care a revenit, după 4 ani, între primele 70 din lume în clasamentul WTA. Jucătoarea de 29 de ani vine după câteva luni de excepţie, care i-au permis să joace finala la Varşovia, unde doar Caroline Garcia, care a adunat 13 victorii la rând înainte de a fi eliminată din semifinalele US Open, a reuşit să stea între româncă şi trofeu. După doar o săptămână, Ana şi-a trecut în palmares primult titlu WTA, pe zgura de la Iaşi, după ce a trecut în finală de Panna Udvardy.

Calificarea în semifinale la Portoroz o aduce pe Ana Bogdan în preajma locului 50 WTA, urmând a se clasa pe 51 sau 52, în funcţie de ce fac şi celelalte sportive, notează Eurosport. Câştigarea turneului ar aduce-o pe reprezentanta noastră cu siguranţă în top 50, având şansa să urce până pe 43 WTA. 59 este cea mai bună poziţie ocupată în carieră de Ana Bogdan, în iunie 2018.

Citește și: Begu i-a lăsat doar două game-uri Irinei Bara şi e în sferturi la Țiriac Foundation Trophy

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS