17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJabeur a reușit o performanță istorică! Tunisianca, noua campioană de la Madrid!

Jabeur a reușit o performanță istorică! Tunisianca, noua campioană de la Madrid!

Ons Jabeur (Tunisia, 10 WTA) și-a adjudecat cel mai important titlu al carierei, devenind prima jucătoare arabă sau africană care câștigă un turneu din seria WTA 1000! Jabeur s-a impus cu 7-5, 0-6, 6-2 în fața americancei Jessica Pegula, în finala de la Madrid! Aceasta a câștigat la Madrid al doilea trofeu în circuitul de tenis profesionist, performanță care o propulsează pe cel mai bun loc al carierei, 7 WTA! Totodată, Ons Jabeur a reușit, sâmbătă, în fața Jessicăi Pegula, a 20-a victorie și a 12-a pe zgură din acest sezon.

Ons Jabeur a revenit fantastic în primul set, pe care l-a câștigat după ce a fost condusă cu 4-1. Pegula a pus stăpânire pe joc în manșa secundă, nelăsându-i niciun game sportivei din Tunisia. Jabeur a ieșit, însă, din nou la rampă în decisiv, a dominat schimburile de mingi și s-a impus după o oră și 57 de minute de joc, scor 7-5, 0-6, 6-2.

„Visele devin realitate! Vă iubesc pe toți! Mulțumesc, Madrid, și tuturor celor care au venit să mă susțină! Vă sunt recunoscătoare! Mulțumesc familiei mele și celei mai bune echipe!”, a transmis Ons Jabeur.

Ons a fost recompensată cu un cec în valoare de 1,04 milioane de dolari de organizatorii de la Madrid, în timp ce Jessica a primit 568.790 de dolari! 

Citește și: Handbaliștii Craiovei au cedat cu Potaissa Turda! Goluri multe și spectacol ofensiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS