34 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăSportTenisReacțiile jucătorilor după ce Novak Djokovic nu va participa la Australian Open

Reacțiile jucătorilor după ce Novak Djokovic nu va participa la Australian Open

Novak Djokovic nu va participa la Australian Open, în urma instanței australiene, care i-a respins apelul privind anularea vizei. Personalități marcante din lumea tenisului și-au exprimat dezamăgirea după ce justiția australiană a respins ultima încercare a liderului ATP, Novak Djokovic. Astfel, de sârbul nu va participa la primul turneu de Grand Slam al anului (începe luni, scrie Hotnews.

La scurt timp după decizia luată de Curtea Federală în cazul lui Novak Djokovic, Nick Kyrgios (unul dintre puținii susținători ai sârbului în acest scandal) s-a rezumat la a posta un emoticon pe Twitter.

Alte reacții din lumea tenisului:

Vasek Pospisil (134 ATP): „Novak nu ar fi plecat niciodată în Australia dacă nu ar fi primit o scutire de la guvern pentru a intra în țară (pe care a primit-o; de aici și decizia inițială a judecătorului Kelly). El ar fi renunțat la Australian Open și ar fi fost acasă cu familia sa și nimeni nu ar fi vorbit despre această mizerie. A existat o agendă politică în joc aici, în contextul în care se apropie alegerile, ceea ce nu putea fi mai evident. Nu este vina lui. El nu a intrat cu forța în țară și nu și-a „făcut propriile reguli”, a fost pregătit să stea acasă”.

Alize Cornet (61 WTA): „Știu prea puțin pentru a judeca situația. Ceea ce știu este că Novak este întotdeauna primul care ia apărarea jucătorilor. Dar niciunul dintre noi nu i-a luat lui apărarea. Fii puternic, Nole!”.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams: „Marele perdant al acestei mizerii este turneul. Singura veste bună este că vom începe, sperăm, să vorbim despre tenis”.

Andy Murray (135 ATP, fost lider ATP): „Nu este grozav pentru turneu, deoarece este mai bine când toţi jucătorii de top joacă la eveniment. Evident că vor fi o mulţime de întrebări despre ce s-a întâmplat aici şi despre situaţia creată. Îl cunosc pe Novak de când aveam 12 ani, este o persoană pe care o respect şi împotriva căreia am concurat. Nu-mi place că este în această situaţie şi nu-mi place că a fost în detenţie. Situaţia nu a fost bună pentru nimeni. Parcă totul s-a întâmplat în ultimul moment şi de aceea a fost aşa haos. Sperăm că nu va fi cazul şi la alte evenimente. Nu mi-aş dori asta pentru Novak, nu vreau asta pentru tenis şi sper că s-a terminat acum”.

Citește și: 45.797 de copii, aflați în sistemul de protecţie specială în septembrie 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS