24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu, înfrângere neaşteptată în faţa unei sportive din afara Top 100 WTA

Emma Răducanu, înfrângere neaşteptată în faţa unei sportive din afara Top 100 WTA

După succesul istoric de la US Open, Emma Răducanu nu se regăseşte deloc. Sportiva britanică a suferit o nouă înfrângere surprinzătoare în circuitul WTA, la turneul de la Linz! Favorita principală a fost învinsă la debutul în Austria de o jucătoare din afara Top 100 WTA, Xinyu Wang (China, 106 WTA), scor 1-6, 7-6(0), 5-7.

Răducanu (18 ani, 20 WTA) a fost dominată clar în primul set. După ce a câştigat ghemul de debut, britanica a pierdut şase la rând şi implicit setul. Actul secund a fost unul echilibrat, iar Răducanu a avut la un moment dat 4-2, dar nu a reuşit să câştige setul decât în tiebreak (7-0). În decisiv, Răducanu şi Wang (20 ani, 106 WTA) au mers cap la cap până la 4-4, apoi chinezoaica a reuşit break-ul. Aceasta a avut două mingi de meci la 5-4, însă Emma le-a anulat şi a restabilit egalitatea. În cele din urmă, Emma nu a mai reuşit să facă faţă jocului şi a cedat cu 7-5.

Astfel, Emma a pierdut rușinos chiar la debutul în turneu după două ore și 35 de minute de joc. Colac peste pupăză, favorita principală s-a mai confruntat și cu probleme fizice pe finalul partidei, solicitând un time out medical la scorul de 1-6, 7-6(0), 4-5.

Emma Răducanu a venit la Linz după eșecul usturător din România, țara de origine a tatălui său! Răducanu a cedat în două seturi la Cluj-Napoca, în sferturile turneului Transylvania Open, 2-6, 1-6 cu Marta Kostyuk (Ucraina, 50 WTA).

Acest eşec a pus capăt primului sezon al Emmei Răducanu în circuitul profesionist, unul de senzaţie, cu optimi de finală la Wimbledon şi trofeul câştigat la Flushing Meadows la doar 18 ani.

Emma va colabora cu antrenorul german Torben Beltz

Emma a precizat după eșecul cu Xinyiu Wang de la Linz că va colabora în următoarea perioadă cu antrenorul german Torben Beltz, notează BBC.

„Evident, este un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Cu siguranţă, sunt foarte încântată să lucrez cu el pe tot parcursul pauzei competiţionale şi anul viitor. Lucrurile se îmbunătăţesc, este un sentiment foarte pozitiv şi sunt bucuroasă de toată munca care urmează. A lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de grozavă şi a câştigat trei turnee de Grand Slam.

Cred că această experienţă ajută cu siguranţă pe cineva fără experienţă ca mine şi mă simt foarte încrezătoare. Este, de asemenea, un tip cu adevărat pozitiv, vesel, care aduce o mare energie echipei şi cred că asta este important atunci când călătoreşti destul de mult timp în circuit“, a spus Emma Răducanu.

Citeşte şi: După trei trofee la dublu, vrea unul şi la simplu! Irina Bara, în optimi la Santiago de Chile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS