14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan continuă la Transylvania Open! Ignatik şi Prisăcariu au cedat în primul tur

Ana Bogdan continuă la Transylvania Open! Ignatik şi Prisăcariu au cedat în primul tur

Ana Bogdan s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care e găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca. Sportiva noastră a învins-o pe sârboaica Ivana Jorovic, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, la capătul unui meci disputat, încheiat după o oră şi 41 de minute.

Jorovic a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar românca a întors scorul şi a avut 4-3 şi 5-4. Jocul a ajuns în tiebreak, unde Ana Bogdan s-a impus clar, cu 7-1. Românca a dominat actul secund, conducând cu 2-0, 4-1 şi 5-2, dar a pierdut două ghemuri, iar meciul părea că s-a complicat. Doar că, Ana a făcut un game excelent pe serviciul advers şi a închis meciul cu 6-4.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre britanica de origine română Emma Răducanu, a treia favorită, şi slovena Polona Hercog.

Alexandra Ignatik a muncit mult, dar în zadar

De partea cealaltă, Alexandra Ignatik (fostă Cadanţu) a fost învinsă de germanca Anna-Lena Friedsam cu 5-7, 6-4, 6-4. Ignatik (31 ani, 209 WTA), venită din calificări, a cedat după aproape trei ore de joc (2 h 51 min) în faţa puternicei jucătoare germane (27 ani, 137 WTA).

Românca a condus în primul set cu 3-1 şi 5-3, dar a fost egalată de fiecare dată. La 5-5 a făcut un nou break şi apoi a închis setul pe propriul serviciu, scor 7-5. Setul secund a fost chiar mai echilibrat, niciuna dintre jucătoare nereuşind să se desprindă pe tabelă. Friedsam a înclinat balanţa pe final de set, pe serviciul Alexandrei, câştigând cu 6-4. În decisiv, Alexandra a avut 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată, pierzând patru ghemuri la rând şi setul cu 4-6. Un moment de cumpănă a avut loc la 4-4, când Ignatik a ratat patru şanse de break.

Românca a încheiat cu un as şi 9 duble greşeli, în timp ce Friedsam a reuşit 8 aşi, dar a făcut tot atâtea duble greşeli. Alexandra s-a ales cu un cec de 2.675 de dolari şi 19 puncte WTA pentru evoluţia sa.

Prisăcariu nu a avut şanse

Şi Andreea Prisăcariu, beneficiara unui wildcard, a fost învinsă în primul tur de la Transylvania Open. Aceasta a cedat în faţa Lesiei Tsurenko, în două seturi, cu 7-5, 6-2. Tsurenko a reuşit să câştige fără probleme, în ciuda celor 7 duble greşeli şi a faptului că a fost condusă în primul set cu 4-2 şi 5-4.

Românca va fi recompensată pentru evoluţia sa cu 2.675 de dolari şi un punct WTA.

În primul tur la dublu, Jaqueline Cristian şi belgianca Alison van Uytvanck au fost învinse de favoritele numărul doi, Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama-Kerkhove (Olanda), cu 6-4, 6-3, după 69 de minute.

Citeşte şi: Nu le iese până la capăt! Raluca Olaru şi Nadiia Kichenok au cedat în finala de la Moscova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS