11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse continuă să fie perfectă la Chicago! Victorie cu Kozlova, urmează Svitolina!

Gabi Ruse continuă să fie perfectă la Chicago! Victorie cu Kozlova, urmează Svitolina!

După ce în primul tur a dispus de Camila Giorgi (Italia, 37 WTA), cu 6-4, 6-2, Gabriela Ruse a obținut o nouă victorie în minimum de seturi la Chicago, turneu dotat cu premii în valoare totală de 565.530 de dolari. Sportiva noastră s-a calificat în optimile de finală după 7-5, 6-2 cu Kateryna Kozlova (Ucraina, 140 WTA).

Primul act al duelului cu Kateryna Kozlova a fost ca un carusel. Românca a avut 4-1, dar ucreaineanca a preluat conducerea, făcând 5-4 după o serie de patru game-uri la rând. Ruse s-a trezit, însă, și a fructificat a treia minge de set pe care și-a creat-o.

Manșa secundă a fost la discreția Gabrielei Ruse, în condițiile în care Kateryna Kozlova a cedat din punct de vedere fizic! Sportiva din Ucraina a primit îngrijiri medicale și n-a mai putut reveni în joc. Victorie cu 7-5, 6-2 pentru reprezentanta noastră, care realizează și un salt spectaculos în clasamentul WTA. Gabi a urcat șase poziții grație performanței din SUA, până pe 92 WTA. Jucătoarea antrenată de Andrei Cociașu a început sezonul pe locul 159 mondial, obținând rezultate frumoase, printre care titlul de la Hamburg și finala de la Palermo.

Gabriela Ruse a câștigat un premiu de 6.478 de dolari grație calificării în optimile de finală de la Chicago! Ea va avea o adversară dificilă în meciul următor, pe Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA), favorita principală a turneului. Meciul este programat astăzi, după ore 20.00.

Citește și: Jaqueline Cristian joacă excelent la Nur-Sultan! Românca a ajuns în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS