11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJaqueline Cristian joacă excelent la Nur-Sultan! Românca a ajuns în sferturi

Jaqueline Cristian joacă excelent la Nur-Sultan! Românca a ajuns în sferturi

Jaqueline Cristian (România, 126 WTA) a acces în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Nur-Sultan (Kazahstan), după o revenire spectaculoasă reușită în fața Clarei Burel (Franța, 79 WTA), scor 6-7(3), 6-1, 6-2. Românca a realizat, astfel, un salt de opt locuri în clasamentul mondial, până pe 118 WTA, atingând un nou maxim al carierei.

Jaqueline Cristian a reușit o victorie muncită în optimile de finală de la Nur-Sultan, având nevoie de două ore pentru a se impune în fața Clarei Burel! Franțuzoaica și-a adjudecat in extremis primul set, la tie-break, dar Cristian și-a ridicat nivelul în următoarele două manșe! Jaqueline i-a mai lăsat un singur game Clarei în setul al doilea și două game-uri în decisiv.

Pe lângă cele 60 de puncte pe care și le-a asigurat pentru calificarea în sferturi, Jaqueline va încasa și un cec de 5.800 de dolari! Jucătoarea care va triumfa la Nur-Sultan va pleca acasă cu un jackpot de 29.200 de dolari și 280 de puncte WTA.

Pentru un loc în semifinale la Nur-Sultan, turneu desfășurat pe hard indoor, Jaqueline Cristian se va duela cu Alexandra Krunic (Serbia, 166 WTA)! Sârboaica a trecut în optimile de finală de Kaja Juvan (Slovenia, 94 WTA), cu 6-4, 6-3.

Românca a acumulat 652 de puncte, dar cu o nouă victorie la Nur-Sultan ar face 702 puncte. În acest scenariu, Jaqueline ar urca pe locul 111 WTA în clasamentul live.

Citeşte şi: Costin Dumitrescu: „Am pierdut două puncte“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS